Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΔΑΚΕ ΔΕ: Όχι στον αποκλεισμό από την Επιμόρφωση ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου

ΔΑΚΕ ΔΕ: Η Παιδεία της φωτοτυπίας, της αναξιοκρατίας και της αναλγησίας 
Όχι στον αποκλεισμό από την Επιμόρφωση ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου.
Η ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ Αν. Αττ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς το ΥΠΑΙΘΠΑ για την εξαίρεση από την επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ, μεγάλου μέρους εκπαιδευτικών γενικής παιδείας και το σύνολο των εκπαιδευτικών τεχνικών και επαγγελματικών ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η ΔΑΚΕ καταδικάζει τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από την επιμόρφωση και θεωρεί ότι αυτό συνιστά αδικαιολόγητη διάκριση εις βάρος τους. Ο απαξιωτικός διαχωρισμός των εκπαιδευτικών δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους εργαζόμενους και τις επιστήμες που υπηρετούν στην εκπαίδευση.
Η επιμόρφωση από διαρκές αίτημα των εκπαιδευτικών για τη συνεχή
βελτίωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας μετατράπηκε από ΥΠΑΙΘΠΑ σε εργαλείο υποτιμητικών και αντιεκπαιδευτικών διακρίσεων. Επιπλέον, με δεδομένη τη μοριοδότηση της επιμόρφωσης στις ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου, κατά τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης, καταργεί κάθε αρχή ισότητας μεταξύ των εργαζομένων, καθώς στους αποκλεισθέντες δεν παρέχονται οι ίδιες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.
Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι ο αποκλεισμός όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, που στελεχώνουν τα σχολεία της ΤΕΕ, δείχνει την αδιαφορία του ΥΠΑΙΘΠΑ για αυτό τον τύπο σχολείων, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις καταγγελίες ότι η ΤΕΕ αντιμετωπίζεται ως το σχολείο των παιδιών ενός «κατώτερου θεού».
Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει το ΥΠΑΙΘΠΑ ότι με τη στάση του καταργεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των εκπαιδευτικών και ακυρώνει κάθε αρχή ισονομίας μεταξύ των εργαζομένων. Διεκδικεί την ισότητα ευκαιριών και την παροχή των ίδιων δυνατοτήτων σε όλους τους εργαζόμενους για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Θεωρεί ότι η επιδίωξη για ποιοτική εκπαίδευση επιβάλλει την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς αποκλεισμούς και απαράδεκτες διακρίσεις.
Η ΔΑΚΕ ζητά την άρση της άδικης και αδικαιολόγητης διάκρισης εις βάρος των εκπαιδευτικών που αποκλείστηκαν από την επιμόρφωση. Καλεί το ΥΠΑΙΘΠΑ, να οργανώσει, αμέσως, προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους ή τον τύπο του σχολείου που εργάζονται.

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ
Β΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου