Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Στη διεθνή κρίση ποντάρει ο Σαμαράς για να ανακάμψει πολιτικά



Στη διεθνή κρίση – όσο αυτό και εάν φαίνεται παράδοξο – ποντάρει ο Πρωθυπουργός για να ανακάμψει πολιτικά και να οικοδομήσει το προφίλ της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, το οποίο έχει ήδη αναδείξει σαν το δίλημμα για να κερδίσει την κοινωνία που έχει κυριευθεί από οργή για την οικονομική πολιτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, ο Αντώνης Σαμαράς θα ακολουθήσει μια στρατηγική το επόμενο διάστημα που θα στοχεύει κυρίως στην προστασία της απασχόλησης και στον περιορισμό των ελλειμμάτων, τα οποία θα του επιτρέψουν να εμφανίσει ορατά αποτελέσματα ανάκαμψης ως το τέλος του χρόνου, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο και την προεκλογική περίοδο των προσεχών εθνικών εκλογών.
Ένα τμήμα της εισήγησής του, που δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού υπουργικού συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: Από τον Ιούνιο χαλαρώνουν οι
μνημονιακές μας υποχρεώσεις και οι επιθεωρήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει σιγά-σιγά να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές για να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, ώστε να αποφύγει απρόβλεπτες καταστάσεις στο μέλλον.
Ο Αντώνης Σαμαράς λέει στους συνομιλητές του ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και την πρόσκαιρη δημοτικότητα και δεν είναι τυχαία αναφορά, αλλά η μοναδική ασπίδα που θεωρεί πως έχει πλέον για να αντικρούσει τη δυσφορία της κοινής γνώμης στα μέτρα λιτότητας και σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί εκ των πραγμάτων λόγω του μνημονίου.
«Η κατάσταση αλλάζει, αλλά μην εφησυχάσουμε, γιατί θα ξαναδούμε εφιάλτες» λέει και επιμένει ότι ο μόνος δρόμος είναι ο ελληνικός λαός να ξέρει την αλήθεια και γι’ αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου, καρφώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι «άλλοι έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο: να κρύβουν την αλήθεια και να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, αλλά αυτό είναι ζημιά για τον τόπο».
Αυτές οι αναφορές, ενισχύουν την άποψη, ότι η κρίση του δίνει και το δικαίωμα να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να πετύχει, όχι απλά κομματική, αλλά κοινωνική συσπείρωση, γύρω από το μεταρρυθμιστικό και φιλοευρωπαϊκό τόξο.
«Δεν έχουμε άλλη λύση από το να πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση» παρατηρούν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Ανατροπές θέλει ο Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός θέλει ριζική ανατροπή του σκηνικού με περαιτέρω ενίσχυση του αρχηγικού του προφίλ και επιτάχυνση των πολιτικών διαδικασιών για τη δημιουργία στην πράξη της μεγάλης, πατριωτικής και ευρωπαϊκής παράταξης.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης της δόσης και της εκταμίευσης των χρημάτων, ο Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται να ανοίξει τα μεγάλα θέματα της πολιτικής, όπως η ταυτότητα και η φυσιογνωμία που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, ενόψει και του συνεδρίου της ΝΔ στα τέλη του Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται σημαντικές πρωτοβουλίες από τον ίδιο, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κυβέρνησή του, καθώς η επόμενη μέρα, είναι και η πιο δύσκολη – το έδειξαν και οι πρόσφατες ενδοκυβερνητικές τριβές – , ενώ θα επαναπροσδιοριστεί και η σχέση με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τους Βενιζέλο και Κουβέλι.
Ο Πρωθυπουργός δεν κρύβει στους συνομιλητές του ότι όλη η πορεία της οικονομίας θα επιδράσει καταλυτικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας και εκτιμά ότι το πολιτικό σύστημα θα επηρεαστεί κάθετα και οριζόντια.
Η άποψη που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι την επόμενη ημέρα ο πολιτικός χάρτης θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον σημερινό και για τη διαμόρφωσή του ο κ. Σαμαράς έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο και θα περιγράψουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο
Μάρκος Αυρήλιος
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου