Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εφεδρεία και υποχρεωτικές αποχωρήσεις τα μεγάλα "αγκάθια" με Τρόικα

Εφεδρεία και υποχρεωτικές αποχωρήσεις τα μεγάλα Τις τελικές αποφάσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2013- 2014 έκλεισε η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, αργότερα υπήρξε και νέο ραντεβού της τρόικας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διεξήχθη συνάντηση μεταξύ του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση του κ. Μανιτάκη και της τρόικας, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι απόψε μπορεί να τελειώσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση στο
Δημόσιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωινή σύσκεψη οι δύο πλευρές επαναξιολόγησαν την επίπτωση του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων στον προϋπολογισμό.
Ανώτατο στέλεχος εξερχόμενο της σύσκεψης ερωτήθηκε για το εάν τελικά ή μείωση στο ΕΤΤΗΔΕ (νέος ενιαίος φόρος ακινήτων) θα είναι 10 - 15% απάντησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για όλα τα θέματα όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Σε ερώτηση για το εάν έχει κλείσει το δημοσιονομικό κενό απήντησε καταφατικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Ο κ. Στουρνάρας αναχωρεί για το Eurogroup.
Η τρόικα θα παραμείνει στην Αθηνα χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν στελέχη της θα έχουν συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης.
Νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και για το Δημόσιο.
Η επόμενη συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 την Παρασκευή, και δεν αποκλείεται να συμμετάσχει σε αυτήν και ο Αντώνης Μανιτάκης. Το κεντρικό ζήτημα θα είναι οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο, και συγκεκριμένα η εφεδρεία και οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου