Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας Γεώργιος Καλαντζής, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αφορμή τη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας σχετικά με την ανάγκη επαναλειτουργίας του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της πόλης.
Στην Αναφορά του βουλευτή Καβάλας σημειώνεται, ότι το σημερινό 8ο Γυμνάσιο Καβάλας είναι ένα ιδιαίτερα οργανωμένο σχολείο,  που συνεργάζεται με το ΤΕΙ Καβάλας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης για την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, και είναι ήδη ενταγμένο σε σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για αξιοποίηση ποσού 1.600.000. Επιπλέον, στην Αναφορά προς τον Υπουργό τονίζεται η συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα Αυτοαξιολόγησης Σχολικού Έργου (ΑΕΕ), η τοποθέτηση σε αυτό εκπαιδευτικών μετά από αξιολόγηση από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) και το σημαντικότερο, ότι πρόκειται για σχολείο αριστείας, καθώς το 65% των μαθητών είναι αριστεύσαντες βάσει των στατιστικών στοιχείων του σχολικού έτους 2011-2012
Ο κ. Καλαντζής δήλωσε σχετικά: «Η επένδυση στην παιδεία και την εκπαίδευση αποτελεί –κατά γενική παραδοχή– απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Η επαναλειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου της πόλης θα δώσει ώθηση και νέες ευκαιρίες μάθησης στους μαθητές της πόλης μας και γι΄αυτό η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες γονιών και μαθητών για την εξασφάλιση δημόσιας υψηλής ποιότητας παιδείας και την εφαρμογή νέων σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου