Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Βρετανία ''είπε'' το τελευταίο αντίο στη Μάργκαρετ Θάτσερ - Καρέ - καρέ η κηδεία!

θατσερ, αντιο, κοσμου, οικογενεια
Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διάβασε ένα μικρό απόσπασμα από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ενώ στο λόγο του, ο επίσκοπος του Λονδίνου, Ρίτσαρντ Τσάρντς, ανέφερε ότι η στιγμή επιτάσσει συμπόνια και προσευχή απέναντι στην Μάργκαρετ Θάτσερ, «μία από εμάς» όπως είπε, η οποία υπάχθη στους νόμους της ανθρώπινης φύσης.

Μια από τις πιο συγκινητικές παρουσίες ήταν η εγγονή της Μάρκαρετ Θάτσερ, η 19χρονη Αμάντα, η οποία χαρακτηρίστηκε «ταπεινή, σεμνή και ευγενής», η οποία ανέγνωσε και ύμνο.

Περίπου 2.300 εκπρόσωποι 170 χωρών από όλον τον κόσμο, ανάμεσά στους οποίους και η Βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση η οποία πραγματοποιήθηκε με στρατιωτικές τιμές. Το φέρετρο της «Σιδηράς Κυρίας» είχε τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς το μετέφεραν από το Γουεστμίνιστερ στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Κατά τη μεταφορά της σορού αλλά και τη διάρκεια της κηδείας δεν έλειψαν μικροεπεισόδια με μέρος του πλήθους να γυρίζει την πλάτη του στην πομπή και να αποδοκιμάζει με συνθήματα και πανό το υψηλό κόστος της κηδείας. Δεν αναφέρθηκαν ωστόσο επεισόδια.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ πέθανε στις 8 Απριλίου έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 87 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου