Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Ερωτευμένος» με τη δραχμή!

Ακόμη πιο σαφή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τη «στροφή» περί του νομίσματος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Πλέον το «μότο» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «το νόμισμα δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το θέμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα έχουμε λιτότητα, αλλά να μην έχουμε λιτότητα». Μάλιστα χαρακτήρισε «ανατριχιαστικό» το «πάση θυσία στο ευρώ», ενώ για το κόμμα του εφεξής φετίχ είναι «η σωτηρία της χώρας». Σε ό,τι αφορά δε τις συμμαχίες, που προκαλούν εδώ και αρκετό διάστημα τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος, συνέχισε ουσιαστικά το «φλερτ» με τον Πάνο Καμμένο. «Θα είναι μια κυβέρνηση ριζοσπαστικά αριστερή, αλλά θα αξιοποιήσουμε ευρύτερες δυνάμεις. Η πρώτη κυβέρνηση του Τσάβες είχε και δεξιούς υπουργούς. Υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνησή του ήταν η πιο αριστερή που μπορεί να υπάρξει;» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρό του μπήκε και ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος,
ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, διορίστηκε με αντισυνταγματικό τρόπο και παραιτήθηκε διότι είχε ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη. Από τη μεριά του ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε λέγοντας ότι ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «κατά σύστημα τον χαρακτηρίζει υπόδικο», παραγνωρίζοντας την κατάκτηση του τεκμηρίου της αθωότητας. Από τα πυρά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίον κατηγόρησε ότι «με το δημοψήφισμα θέλησε να αξιοποιήσει την πυγμή των εταίρων προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του λαού».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά κατά των τριών αρχηγών. Εκανε λόγο για κυβερνητική κοινοπραξία τού «ναι σε όλα» και για δήθεν διαπραγματεύσεις. Για τον κ. Σαμαρά είπε αφενός ότι ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρόικα με μια ανθοδέσμη με «ναι» και αφετέρου ότι, αφού ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τη Μέρκελ για το μισό «όχι» στο πρώτο Μνημόνιο, έχει αναδειχθεί σε τυχαίο εκπρόσωπο του «ναι», για τον κ. Βενιζέλο ότι, ενώ ο τόπος φλέγεται, εκείνος φλέγεται μόνο να ξαναγίνει υπουργός, ενώ για τον κ. Κουβέλη ότι μετατρέπει τις κόκκινες γραμμές σε κόκκινες κορδέλες.

Αμεση πάντως ήταν η αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για ακροβασίες που βλάπτουν τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι «κήρυκας της χρεοκοπίας της χώρας».


Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου