Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΝΤΕ ΜΙΡΑΝΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

          Η κατάθεση των εισηγήσεων του Συνεδρίου, ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΝΤΕ ΜΙΡΑΝΤΑ - η Ελληνική Σκέψη στην Αυτοθέσμιση των Κοινωνιών, τον Διαφωτισμό και την Γνώςη, έχει ολοκληρωθεί. Τα πρακτικά, υπό μορφήν πλήρους βιβλίου το οποίο θα είναι δυνατόν να εκτυπωθεί, θα δημοσιευθούν στην θέση των Συνεδρίων της ιστοσελίδας www.academy.edu.gr, της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών. Από τα συνημμένα, δύνασθε να αντλήσετε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Την 6η Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώσα 10.30, στο Αμφιθέατρο του Μετεωροσκοπείου, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, θα διεξαχθεί διάλογος μεταξύ Επιστημόνων Εισηγητών και του κοινού. Κεντρικό θέμα του διαλόγου είναι η εξέταση των προβλημάτων της εποχής,  που καθορίστηκε από τις μεγάλες αυτές προσωπικότητες σε σχέση με την σημερινή
περίοδο. Επίσης, η αιτία της διάψευσης των οραμάτων για Ελευθερία, Ισονομία και Ισοπολιτεία στην σύγχροχη Ευρώπη καθώς και η ελληνική πρόταση της Οικουμενικότητας ως αντιπάλου της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνυσης.
Στον διάλογο θα συμμετάσχουν, ο πρ. Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής, Σπύρος Παυλίδης, ο Κοσμήπωρ της  Θεολογικής Σχολής, Μιχαήλ Τρίτος, οι Καθηγητές, Ξενοφών Μουσάς, Αθανάσιος Καραθανάσης, Άννα Καραμανίδου καθώς και άλλοι Ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι.
Η σύνοψη των διαλόγων θα συμπεριληφθεί στα τελικά πρακτικά, τα οποία εν συνεχεία θα αποσταλούν ψηφιακώς στα διεθνή Πανεπιστήμια.

Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Καθηγητής, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Καρνασιώτης
Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών
Costantinos Karnassiotis
Chairman of Scientific Committee of the Academy of Institutions and Cultures
κιν/mob: +30 6980 575999
Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (rigas.zip)rigas.zip
http://1epal.eu/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου