Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πρώτο (κρύο) πιάτο για Τσίπρα

«Καυτό» αναμένεται να είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έρθει αντιμέτωπος με τους εσωκομματικούς «αντάρτες». Μάλιστα, τα προέορτια ξεκίνησαν χθες, στη συνεδρίαση του 9μελούς άτυπου οργάνου, με το Αριστερό Ρεύμα να εκφράζει τις αντιθέσεις του τόσο περί του νομίσματος όσο και για τις συμμαχίες.

Ειδικότερα, η μειοψηφία ζήτησε να υπάρξει σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που πάντως δεν υιοθετήθηκε, μια και οι «ηγετικοί» έχουν την πλειοψηφία, ενώ συνεχίστηκαν οι διαφωνίες για το «άνοιγμα» προς άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ουσιαστικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο το Αριστερό Ρεύμα «προανήγγειλε» την κατάθεση τροπολογιών, με αφορμή τα δυο μέτωπα. Δεν αποκλείεται επίσης σε αυτά να προστεθεί άλλη μία, που θα αφορά τη διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου, με τη μειοψηφία να ζητεί τη μετάθεσή του. Σημειώνεται ότι συζητήθηκαν και τα
πρόσφατα γεγονότα στη Βουλή, καθώς το προχθεσινό έρχεται να συμπληρώσει το «φιάσκο» της 12ης Φεβρουαρίου, όταν τη στιγμή που αναγνώστηκε ο κατάλογος με τους βουλευτές που είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την αποθήκευση αργού πετρελαίου εκτός Ελλάδας εκείνοι έλειπαν, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί.

Χθες πάντως η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα την εισήγηση της Γραμματείας για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. Σε ό,τι αφορά το νόμισμα, επαναλαμβάνεται η φράση ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ», ενώ για τις συμμαχίες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Θα εργαστούμε με διαβάθμιση και την αναγκαία ευρύτητα αντίληψης, με όρους ισοτιμίας και όχι ηγεμονίας, για να συσπειρωθούν οι ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, πολιτικές συλλογικότητες, κοινωνικές συσπειρώσεις ή προσωπικότητες μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν ευρύ σχηματισμό που θα στηρίξει κυβέρνηση της Αριστεράς» αναφέρεται.

Την ίδια ώρα στο κείμενο γίνεται λόγος για τα οργανωτικά, με τη Γραμματεία να παρατηρεί προβλήματα, με τις όποιες ευθύνες να βαρύνουν τις συνιστώσες -τις οποίες θέλουν να «σβήσουν» από τον χάρτη- μια και «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις συνιστώσες του».

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για αντικρουόμενες δηλώσεις των δύο υπευθύνων οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

«Μία εβδομάδα πριν ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης έλεγε ότι δεν θα φορολογήσει τις καταθέσεις, ενώ χθες ο έτερος υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής Ε. Τσακαλώτος λέει ότι θα φορολογήσει και την ιδιοκτησία και τις καταθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου