Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Και επίσημα πρωθυπουργός Ιταλίας ο Λέτα

Ο κεντροαριστερός Ενρίκο Λέτα θα είναι και επισήμως ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το απόγευμα του Σαββάτου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.
Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Λέτα ο σχηματισμός της κυβέρνησης κατέστη δυνατός με τη βοήθεια του Αντζέλικο Αλφάνο ενός από τους σημαντικότερους συμμάχους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα αναβάλει καθήκοντα αναπληρωτή πρωθυπουργού.
Το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει ο γενικός διευθυντής της Bank of Italy Φαμπρίτσιο Σακομάνι αντί του Τζουλιάνο Αμάτο ενώ η πρώην επίτροπος στην Ε.Ε., Έμμα Μπονίνο και όχι ο Μάσσιμο Ντ’
Αλέμα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.
Από τους υπουργούς της κυβέρνησης 7 είναι της κεντροαριστεράς, 6 της κεντροδεξιάς, 3 της κεντρώας συμμαχίας του Μόντι και οι υπόλοιποι τεχνοκράτες.
Θέση-κλειδί θεωρείται επίσης το υπουργείο Υγείας, το οποίο εξασφάλισε η Μπεατρίτσε Λορεντσίν, της μπερλουσκονικής παράταξης. Υπουργός Αθλητισμού διορίστηκε επίσης γυναίκα, η πρωταθλήτρια του κανό, Γιοσέφα Ίντεμ, γερμανικής καταγωγής.
Παράλληλα η ιταλική τηλεόραση Rai υπογραμμίζει μια σημαντική καινοτομία, ότι για το υπουργείο για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών επελέγη η Σεσίλ Κιέντζε, μια Ιταλίδα με καταγωγή από το Κονγκό.
Η κυβέρνηση θα ορκιστεί το πρωί της Κυριακής ενώ ο Λέτα αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου