Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μαθητές τραγουδούν και βοηθούν αδύναμους πολίτες


Οι μαθητές της Πάτρας τραγουδούν και βοηθούν αδύναμους πολίτες
Η ελπίδα ξαναγεννιέται. Ναι, όταν νέοι άνθρωποι δημιουργούν μια αδιάσπαστη αλυσίδα αλληλεγγύης τότε έχεις κάθε λόγο να αισιοδοξείς για το μέλλον.
Η κοινωνία των περασμένων ετών, της ανέμελης προσπάθειας καταναλωτικού υπερκορεσμού έληξε άπαξ διά παντός. Αφήνοντας, όμως, πίσω της ίχνη ατομικισμού, που υπερφαλάγγισαν κάθε συλλογική προσπάθεια.
Ομως, τώρα που οι ανάγκες της καθημερινής επιβίωσης δεν είναι μέρος του σχολικού μαθήματος που αφορούσε κάποιο κεφάλαιο της ιστορίας του ταλαίπωρου έθνους μας, αλλά πεζή πραγματικότητα, τα πάντα ανατράπηκαν. Και οι εκ βάθρων αλλαγές πάντοτε προέρχονταν από τη νεολαία.
Με τον δυναμισμό που τη διακρίνει και τις αυθόρμητες ανατρεπτικές της κινήσεις, δίνει το στίγμα μιας άλλης περιόδου, δραπετεύοντας από τη μίζερη καθημερινότητα διαχειριστικών λογικών.
Η οικογένεια του συμμαθητή τους δεν είχε τη δυνατότητα να αντέξει το οικονομικό βάρος της επέμβασης σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. Πολλά τα έξοδα και ελάχιστος ο οικογενειακός
προϋπολογισμός.
Αρα δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη. Στο ζύγι δεν μπορούσε να σταθεί η ζωή ενός παιδιού συγκρινόμενη με μερικές ημέρες σχόλης κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής. Θα δίδονταν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον άρρωστο.
Η κίνηση διέτρεξε τον κυβερνοχώρο. Τα sites πήραν φωτιά, μεταδίδοντας αστραπιαία την είδηση. Μια χούφτα παιδόπουλα από συνοικιακό σχολείο της Πάτρας έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς στο πανελλήνιο. Γιατί εάν κάποτε η συνδρομή στον πάσχοντα ήταν αυτονόητη, στις ημέρες μας θέλει επιβράβευση για να υλοποιηθεί.
Οι μικροί μαθητές δεν ανέμεναν «μπράβο», έκαναν αυτό που θεωρούσαν ηθικό καθήκον, παραδειγματίζοντας με την πράξη τους, ακόμη και τους κυβερνώντες, που ασθμαίνοντας έτρεξαν να συνδράμουν, διαθέτοντας έως και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη διακομιδή του 15χρονου.
Η ελπιδοφόρα προσπάθεια ανάδειξης ευγενών συναισθημάτων δεν σταματά εδώ. Οι νέοι δίνουν συνέχεια και αποφασίζουν έμπρακτα να βοηθήσουν και σε άλλη περίπτωση.
Μόλις χθες το βράδυ επρόκειτο να διοργανώσουν συναυλία -στην πλατεία Γεωργίου- οι φοιτούντες στο Μουσικό Γυμνάσιο, για να αποδώσουν τα χρήματα που θα συγκέντρωναν σε άλλο μαθητή με μητέρα άρρωστη.
Μαθήματα αγάπης και συμπόνιας που είχαμε λησμονήσει και που χρειαζόμαστε τα νιάτα για να μας τα θυμίσουν, ταρακουνώντας μας γερά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου