Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια Βόρεια Κορέα με πυρηνικά

NK11L 0Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Νότια Κορέα και η Ιαπωνία δήλωσε σήμερα πως τόσο το Τόκιο όσο και η Ουάσιγκτον δεν μπορούν να επιτρέψουν μια πυρηνική Βόρεια Κορέα.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Φούμιο Κισία, ύστερα από συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.
Ο Κέρι βρίσκεται στην Ιαπωνία--τελευταίο σταθμό της ασιατικής περιοδείας του με στόχο την εξασφάλιση στήριξης κατά του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.
Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί επί εβδομάδες να επιτεθεί στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία από
τότε που τα Ηνωμένα Έθνη της επέβαλαν νέες κυρώσεις ως αντίποινα στην τελευταία δοκιμή πυρηνικών όπλων τον Φεβρουάριο, γεγονός που πυροδότησε υποψίες για μία νέα πυραυλική δοκιμή ή για πυρηνική δοκιμή.
Χθες Σάββατο, ο Κέρι συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους στην Κίνα, τον μοναδικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο.
Πάντως όσο και να προχωρούν σε δηλώσεις ΗΠΑ, Νότια Κορέα ή Ιαπωνία η Βόρεια Κορέα είναι ήδη πυρηνική δύναμη και τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν μπορούν να έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου