Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στα χαρακώματα πάλι το ΚΚΕ!


Στα άκρα φθάνει η κόντρα στο ΚΚΕ ανάμεσα στην ηγετική ομάδα του κόμματος υπό την Αλέκα Παπαρήγα και τους διαφωνούντες. Και, μάλιστα, η αντιπαράθεση αναμένεται να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς απομένουν μόλις εννέα ημέρες μέχρι την έναρξη του 19ου Συνεδρίου. Πλέον η «μάχη» των χαρακωμάτων δεν εξαντλείται σε στελέχη με μικρότερη εσωκομματική επιρροή, αλλά αγγίζει και τους ισχυρούς «παίκτες» εντός του Περισσού. Η κριτική από την πλευρά των διαφωνούντων έχει να κάνει με την εγκατάλειψη των αποφάσεων του 15ου συνεδρίου, που ουσιαστικά οδήγησε στην εκλογική συντριβή του κόμματος, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν παραγκωνιστεί από την κ Παπαρήγα και να επιθυμούν να επανέλθουν εκ νέου.

Συγκεκριμένα, στους Μάκη Μαΐλη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Παναγιώτη Μεντρέκα αλλά και στο
ισχυρό στέλεχος του κόμματος Δ. Γόντικα, που ουσιαστικά προανήγγειλε εκκαθαρίσεις, απάντησε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, που με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» τόνισε ότι «η πολιτική του κόμματος που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται δεν είναι λαϊκή συσπείρωση, αλλά συμμαχία μόνο με τον εαυτό μας». Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική γραμμή την οποία έχει υιοθετήσει ο Περισσός «δεν περπατάει», ενώ έκανε λόγο για οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» και οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα. «Από τις διαδηλώσεις για το Μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι, εμείς φεύγαμε» προσέθεσε ο Ν. Μπογιόπουλος αναφορικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ στο μέτωπο των κοινωνικών αντιδράσεων, εξαπολύοντας ευθέως βολές προς την κ. Παπαρήγα.

Αν και η ηγεσία αφήνει να διαρρεύσει ότι ήταν «αναμενόμενη η επίθεση του Μπογιόπουλου», εντούτοις έσπευσαν να απαντήσουν χθες μέσω άρθρου του Γ. Μαρίνου στον «Ριζοσπάστη», ο οποίος μάλιστα φημολογείται ότι σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας θα είναι ένας από τους εκλεκτούς της κ. Παπαρήγα. «Μεθοδευμένα επιχειρείται να κατασκευαστούν κατηγορίες κατά των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος περί παραβίασης των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου» αναφέρει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «φραξιονιστική» δράση, η οποία έχει ως στόχο «να πληγεί το ΚΚΕ». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι κατηγορίες είναι αυθαίρετες και αποσκοπούν στη διαμόρφωση κλίματος αμφισβήτησης για να πληγεί το ΚΚΕ, υποτιμώντας σκόπιμα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταξική πάλη, στους εκατοντάδες αγώνες που έδωσε αυτά τα χρόνια για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ποντάροντας στην εκμετάλλευση του τελευταίου αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο ερμηνεύεται με εκχυδαϊσμένο τρόπο, έξω από τη σχέση των αντικειμενικών συνθηκών με τον υποκειμενικό παράγοντα».
Αλέξανδρος Διαμάντης
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου