Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οκτώ υπουργεία ορέγεται ο Βενιζέλος!

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει μπροστά της 60 «καυτές» ημέρες (με πρώτο τεστ να φέρει στη Βουλή τις 18 «εντολές» της τρόικας), το... Βυζάντιο της εσωτερικής τρόικας έχει άλλες προτεραιότητες. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι κρυφές συζητήσεις και οι μυστικές συμφωνίες του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο «γέννησαν» το ΦΕΚ με την απόφαση για σύσταση έξι νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών και ενός υφυπουργού Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι ξεπλύθηκε το σύστημά του και κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, αποφασίζοντας τώρα να συμμετέχει στην κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά στελέχη του και μάλιστα διεκδικεί να αυξηθεί ο αριθμός, θεωρώντας
ότι είναι εκείνος που βάζει μεγαλύτερη πλάτη. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι, αφενός, θα «εξευμενίσει» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ώστε να συνεχίσουν να τον στηρίζουν και, αφετέρου, ότι θα μπορέσει να ξεκολλήσει, διά της εμφανούς συμμετοχής στην κυβερνητική εξουσία, από τα ποσοστά εξαφάνισης της τάξης του 5%. Για να βγάλει βέβαια την ουρά του ο κ. Βενιζέλος από τις παρασκηνιακές συζητήσεις, σε non paper ισχυρίζεται για άλλη μια φορά ότι η σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών έγινε ερήμην του και τείνει να ευτελίσει το ζητούμενο της Ιπποκράτους που είναι η νέα προγραμματική συμφωνία. Βέβαια, πουθενά δεν αναφέρει ότι δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη.

Για την παρούσα κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είχε υποδείξει τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτο και τους υφυπουργούς Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα και Εθνικής Αμυνας Δ. Ελευσινιώτη. Εξ αυτών, διατηρήσιμοι λογίζονται μόνο οι κ. Τσαυτάρης και Κούρκουλας. Ετσι διεκδικεί άλλους έξι θώκους για τους «δικούς του».

Επειδή όμως οι θέσεις των υφυπουργών δεν ταιριάζουν με τα «υψηλά γούστα» των ενοίκων της Ιπποκράτους (όπως οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Αντζελα Γκερέκου, Θεοδώρα Τζάκρη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τάκης Ρήγας, Γιάννης Δριβελέγκας), προέκυψε η έμπνευση των αναπληρωτών υπουργών ύστερα από την οποία η κυβέρνηση τείνει να αριθμεί 48 μέλη! Οσο για τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον κ. Κουβέλη, για την ώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει τους Μανιτάκη και Ρουπακιώτη με κάθε τρόπο.
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου