Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ξεκίνησε η διανομή φρούτων στα σχολεία


 
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η διανομή φρούτων στα σχολεία της HλείαςΗ διανομή φρούτων στα σχολεία της Ηλείας, που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης διατροφικών συνηθειών στους έλληνες μαθητές, ξεκίνησε από προχθές και ήδη τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία του Νομού έχουν παραλάβει τις λεγόμενες «κασετίνες» με τα φρέσκα φρούτα και τις συσκευασμένες φρουτοσαλάτες. Πρόκειται για ένα σχέδιο που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη, οι μαθητές μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης υγιεινών τροφών και τη μαθησιακή διαδικασία στα προγράμματα ευέλικτης ζώνης όπου υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης διδακτικών μοντέλων σχετικών με τη λήψη υγιεινών τροφών και υγιεινής διατροφής γενικότερα, μπορούν να εμπεδώσουν συνήθειες υγιεινούς διατροφής και φροντίδας του εαυτού τους.
«Είναι ένα μεγάλο, φιλόδοξο σχέδιο που εφαρμόζει το υπουργείο από τις 11 Μαρτίου με διανομή
φρούτων σε όλα τα σχολεία της χώρας
 
. Κάθε μαθητής θα λάβει 3 κασετίνες με φρέσκα συσκευασμένα και πλυμένα φρούτα και η καθεμία θα περιλαμβάνει από 3 οχτάδες από μήλα, αχλάδια και πορτοκάλια και 7 φρουτοσαλάτες που είναι απαραίτητες ως διατροφικό συμπλήρωμα» είπε και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του σχολικού έτους άλλες δυο ακόμα διανομές φρούτων. Έλεγχος πριν την παραλαβή
Παράλληλα, η κ. Βουρλούμη επισήμανε ότι οι Διευθυντές των σχολείων φροντίζουν για την απρόσκοπτη παραλαβή αλλά και των έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των φρούτων. «Είμαστε όλοι σε εγρήγορση γιατί η διανομή, εφόσον γίνεται στο σχολικό περιβάλλον, θα πρέπει να ελέγχεται και να είναι άριστης ποιότητας και η διατροφική αξία να είναι άριστη.
Εντός του 3ημέρου θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της παραλαβής και θα έχουμε τα αποτελέσματα τα οποία θα σχετίζονται όχι με στατιστικά αλλά με τις διδακτικές και μαθησιακές διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και θα αναπτυχθούν σχολικές δραστηριότητες σχετικά με την υγιεινή διατροφή, την προσέγγιση των φρούτων στη ζωή μας και το πόσο απαραίτητα είναι για την ανάπτυξη του πνεύματος και του σώματος».
Κική Κολοβέρου-ilialive

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου