Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μετατάξεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά

  Σε ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, καθώς διαπιστώθηκε μέσω ηλεκτρονικής καταγραφής ότι σε άλλα σχολεία υπηρετούν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποια άλλα διαπιστώνονται σημαντικά κενά.

Με έγγραφο που εστάλη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ζητείται να καταθέσουν άμεσα τις απόψεις τους για τις περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Παιδείας στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή η
κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς μέσα από την καταγραφή στοιχείων για τον αριθμό καθηγητών και μαθητών θα προκύψει πού υπάρχουν υπαραριθμίες εκπαιδευτικού προσωπικού και πού παρατηρούνται ανάγκες για πρόσθετο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει ήδη μελετήσει σχέδιο που περιλαμβάνει μετατάξεις και μεταθέσεις και μόνο αν χρειαστεί αύξηση του ωραρίου 1 ή 2 ώρες.

Ωστόσο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για επιχείρηση «συρρίκνωσης των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου