Αλι ΑχμετιΟ αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ζητά από την ηγεσία της ΠΓΔΜ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προωθηθεί η ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.
Στο άρθρο του με τίτλο «Ήρθε η ώρα για το ΝΑΤΟ», που δημοσιεύτηκε στην μεγαλύτερη εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik), αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλί Αχμέτι «Περιμέναμε με μεγάλη υπευθυνότητα και κατανόηση. Αλλά ήρθε η στιγμή που δεν πρέπει να λείπει το θάρρος και η απόφαση να γίνουν όλα όσα είναι ευθύνη μας ώστε να απομακρύνουμε κάθε εμπόδιο προκειμένου να είμαστε εκεί όπου πρέπει: στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Για εμάς, αυτή η απόφαση δεν μπορεί να έχει
εναλλακτική».
Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού του Αλί Αχμέτι, αναπαράγεται από αρκετά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία εκτιμούν ότι οι προτροπές αυτές του αρχηγού του DUI για θαρραλέες κινήσεις και λήψη μεγάλων και σημαντικών αποφάσεων, αφορούν το θέμα της ονομασίας και απευθύνονται πρωτίστως προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικοί ορισμένοι τίτλοι ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων όπως: «Έκκληση Αχμέτι- Ήρθε η ώρα να αλλάξει το όνομα», «Ο Αχμέτι ζητά από τον Γκρούεφσκι θαρραλέα και ώριμη απόφαση για το όνομα», «Αχμέτι: Ήρθε η ώρα για την επίλυση του ονόματος» και «Ο Αχμέτι ζητά μέσω άρθρου να αλλάξει το όνομα».