Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μία αιωνιότητα και μία ψήφος

«Ουδείς ζημιώθηκε αγοράζοντας γη» ήταν το διαφημιστικό σλόγκαν των πωλητών οικοπέδων (εντός - εκτός σχεδίου, φως, νερό, τηλέφωνο, 5 λεπτά από την Ομόνοια) που ντελάλιζαν την πραμάτεια τους στα πειρατικά ραδιόφωνα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρέπει να ήτο ακροατής ραδιοφώνου, εξ απαλών ονύχων, και να επηρεάστηκε σφόδρα από το μάρκετινγκ των εκποιητών ακινήτων. Το απέδειξε η μετέπειτα πορεία του - ειδικά όταν ανέλαβε να... εκτελέσει το σύνθετο πρότζεκτ «υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κι ύστερα υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υλοποιεί το εθνωφελές Μνημόνιο». Με τις πολιτικές που εφήρμοσε ουκ ολίγοι συμπολίτες μας εξασφάλισαν το ολόδικό τους κομμάτι γης. Μπορεί να είναι ελαφρώς
ανήλιαγο και υπόγειο (δυο μέτρα κάτω), αλλά τους ανήκει και κανένας δεν πρόκειται να διαταράξει την αιώνια ησυχία τους. Λίγο το έχεις σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές να κοιμάσαι ήσυχος μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία; Μόνο με πολιτικά αναστήματα όπως ο θεατράλε Ανδρέας μας μπορείς να κατορθώσεις να έχεις κάτι σταθερό και μόνιμο σε μια χώρα που ετοιμάζεται να απολύσει ακόμα και δημοσίους υπαλλήλους. Εκείνος, με το ψαλίδι των περικοπών που έκανε στην υγεία και την ασφάλιση, έραψε μπόλικα ξύλινα κοστούμια για τον ελληνικό λαό.


Φρεσκαδούρες

Ο Ανδρέας, λοιπόν, βαρέθηκε το «παλιό» (αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ) και επιδιώκει να δημιουργήσει κάτι καινούργιο (αυτό είναι το κόμμα του). Ο ίδιος είναι ολόφρεσκος. Οπως μας ενημερώνει με το βιογραφικό του σημείωμα, ούτε δοντάκια δεν πρόλαβε να βγάλει στην πασοκάρα: «Από τις 9 Σεπτεμβρίου 1996 έως τις 9 Δεκεμβρίου 1997 διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Στις εκλογές του 2000 εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Αθηνών στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός του. Από τις 23 Ιανουαρίου 2002 έως τις 7 Μαρτίου 2004 διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκε δεύτερος βουλευτής στην περιφέρειά του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009 και του 2012 εκλέχθηκε πρώτος στη Β’ Αθηνών».

Οπως γίνεται σαφές από τα παραπάνω, ο κ. Λοβέρδος δεν έχει καμία σχέση με όσα παρανοϊκά έγιναν από το 1996 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Εκφράζει το «νέο» ήδη από το 1996 και δεν έχει καν προλάβει να παλιώσει. Θα τον ψηφίσομεν!
Παναγιώτης Λιάκος
 dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου