Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τι λέει ο Κουτσούμπας στην πρώτη συνέντευξή του ως γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Την πρώτη του συνέντευξη ως γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έδωσε στον «Ριζοσπάστη» (που αλλού;) ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κάνοντας αποτίμηση των εργασιών του 19ου συνεδρίου του κόμματός του εμμένει στις διακηρυγμένες θέσεις του ενώ δεν αποφεύγει να πάρει εμμέσως πλην σαφώς θέση και για τις πρόσφατες απολύσεις στην κομματική εφημερίδα, επικαλούμενος τα πενιχρά οικονομικά της.
Στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», επισημαίνει μεταξύ άλλων:
- Εμάς τους κομμουνιστές, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, δε μας αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες, οι διθύραμβοι. Άλλωστε ανέκαθεν στην ιστορία κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος, κάθε συνέδριο, και μάλιστα όταν εξετάζει ζητήματα του προγράμματός του, του καταστατικού του, έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, αφού εξοπλίζει το Κόμμα με σύγχρονη επαναστατική στρατηγική, απαντά στον ίδιο το λόγο ύπαρξης και δράσης του, πώς θα καθοδηγήσει - ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά - την πρωτοπόρα τάξη, στη συγκέντρωση δυνάμεων με την κοινωνική συμμαχία, με στόχο τη νίκη, την εγκαθίδρυση της εξουσίας της, το σοσιαλισμό.
-Το 19ο Συνέδριο έκλεισε την αυλαία του, άνοιξε όμως με τις ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις του στις σημερινές συνθήκες το δρόμο, την εναλλακτική διέξοδο για το λαό, διατύπωσε την πρόταση εξουσίας προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας. Πρέπει να γίνει αποφασιστικά μια νέα αρχή μέσα στη συνέχεια της μεγάλης πείρας - θετικής και αρνητικής - που έχουμε συσσωρεύσει, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην επιταγή του Συνεδρίου που συμπυκνώνεται στη φράση «να γίνουμε Κόμμα παντός καιρού». Με αποφασιστικότητα, αίσθημα ευθύνης, ρεαλιστική αισιοδοξία να γίνουν πράξη οι αποφάσεις του Συνεδρίου.
-Το γεγονός ότι προηγήθηκε μια τετράμηνη διαδικασία ουσιαστικής συζήτησης, προβληματισμού μέσα στις Κομματικές Οργανώσεις, στις οργανώσεις της ΚΝΕ, αλλά και με φίλους του ΚΚΕ, εμπλούτισε τον προβληματισμό, ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις στα τελικά ντοκουμέντα. Οι Συνδιασκέψεις όλων των Τομέων, είτε κλαδικών, είτε τόπων δουλειάς, είτε συνοικιών, είτε νομών και δήμων, οι Συνδιασκέψεις Περιοχών, που προηγήθηκαν του Συνεδρίου, ανέδειξαν τη συμφωνία των δεκάδων χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών πανελλαδικά, την πίστη τους αλλά και τη θέλησή τους ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στη δύσκολη αυτή μάχη από δω και μπρος έχουμε μαζί μας συντρόφισσες και συντρόφους με τεράστια πείρα, ανιδιοτέλεια, που είναι παράδειγμα για όλους μας, με ανεκτίμητη συμβολή αυτά τα 20 χρόνια, ανεξάρτητα από πιο μετερίζι ο καθένας και η καθεμιά βρίσκεται σήμερα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε. ΌΙπλο μας, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, το όργανο της ΚΕ του Κόμματος, η εφημερίδα μας, ο «Ριζοσπάστης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου