Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης στους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ιλίου

dorean-metriseis-kufosis-kai-skoliosis-stoys-mathites-ton-sxoleion-toy-dimoy-ilioyΟ Δήμος Ιλίου «με προτεραιότητα την πρόληψη και την προστασία της υγείας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει προγραμματίσει δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης στους μαθητές των σχολείων και στους γονείς τους, καθώς και σε όποιον παρουσιάζει πόνο στην σπονδυλική του στήλη, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής και των υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.
Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Ομάδα Σκολίωσης η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες (Χειρούργο Ορθοπεδικό, τεχνικό Ορθοπεδικό, δύο βοηθούς χειριστές), συνεργάτες του Συλλόγου, με πολυετή πείρα πάνω στο αντικείμενο, αλλά και με κοινωνική
ευαισθησία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά η εξέταση της σπονδυλικής στήλης θα πραγματοποιηθεί με το νέο σύστημα FORMATRIC, ένα καινούργιο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης χωρίς ακτινοβολία.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες (13:00-19:00) στη 2η Μονάδα Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου μας (Γρηγορίου Ε΄ 25, Αγ. Φανούριος) από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ιλίου από τις 09:00-14:00 στο τηλέφωνο 210 2624090 για να τους οριστεί ραντεβού.
Η εξέταση διαρκεί συνολικά 10 λεπτά, όπου ο Ορθοπεδικός Χειρούργος θα πραγματοποιήσει διάγνωση, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες στον εξεταζόμενο για το τι πρέπει να πράξει στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου