Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Χαλβατζής, Μαυρίκος, Μεντρέκας και άλλοι επώνυμοι εκτός Κ.Ε. του ΚΚΕ. Γιατί "κόπηκαν" και ποιά είναι τα νέα μέλη του Οργάνου



Σειρά ιστορικών αλλά και προβεβλημένων στελεχών του ΚΚΕ έμεινε εκτός της Κ.Ε. που αναδείχθηκε από το 19ο συνέδριο του κόμματος.
Πρώτος και καλύτερος, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (άλλοτε μέλος του Π.Γ. και νωρίτερα γραμματέας της ΚΝΕ) Σπύρος 
Χαλβατζής -διακρίνεται στο μέσον της φωτογραφίας- το τέως μέλος του Π.Γ. Θόδωρος Τζιαντζής, ο γνωστός συνδικαλιστής και τέως βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος -δεξιά στη φωτό-  ο διευθυντής του «902» και επί σειρά ετών μέλος του Π.Γ. Τάκης Τσίγκας, ο ευρωβουλευτής Μπάμπης Αγγουράκης, αλλά και ο Παναγιώτης Μεντρέκας, η… τηλεοπτική μορφή του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια.
Επίσης οι: Αιμιλία Αγκαβανάκη Σούλα Βλησίδου , Φ. Γεωργουδάκης, Θ. Γουλής, Ελένη Κοτούπα, Χρ. Κολοβός, 
Θ. Κούτρας , Δ. Κρεωνάς, Κ. Λιαπάτης,  Γ. Παναγής, Π. Σοφός, Κ. Σταμπολίδης, Χριστίνα Τσεντούρου Λ. Χατζηπαυλίδης και Ι. Χώτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Χαλβατζής δεν προτάθηκε για την Κ.Ε. από την αρμόδια Επιτροπή Προτάσεων, στην οποία επικεφαλής ήταν η Ελένη Μπέλλου.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ενδέχεται να μην έδωσε θετική ψήφο στον οικονομικό απολογισμό του κόμματος.
Σε σχέση με εκείνα που είχαν εκλεγεί στο 18ο συνέδριο, τα νέα μέλη της Κ.Ε. είναι οι Ι. Γκιόκας (βουλευτής), Π. Αλέπης, Ν. Καραθανασόπουλος (βουλευτής), Ρ. Μαρούδας, Κ. Μπασδέκης, Θ. Τζίμας, Κ. Φειδάκη και Θ. Χιώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου