Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο "Λιβανέζος" Γιάννης Ανθόπουλος και το... αποκρυπτογραφημένο μήνυμα που έλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου

Μέσα στην ατυχία του να χάσει τον πατέρα του (έφυγε από τη ζωή νεότατος, μόλις 62 ετών) ήταν τυχερός γιατί άνοιξαν όλες οι πόρτες μπροστά του.
Ο πατέρας του Στάθης Ανθόπουλος, είχε εκλεγεί 4 φορές βουλευτής (μία προδικτατορικά με την Ένωση Κέντρου και τρεις με το ΠΑΣΟΚ) και του άφησε την πολιτική του προίκα. Έτσι ο Γιάννης  σε  ηλικία
40 ετών, τον Ιούνιο 1989, εκλέχτηκε βουλευτής Σερρών.
Σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις πήρε συνολικά αυτή τη χαρά ενώ επί έξι χρόνια διετέλεσε και υφυπουργός Παιδείας αρχικά, Εθνικής Οικονομίας στη συνέχεια και κατόπιν πάλι Παιδείας, όταν έγινε υπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης, με τον οποίο συνέπλεε εσωκομματικά εκείνο τον καιρό.
Ο Γιάννης Ανθόπουλος μόλις εκλέχτηκε βουλευτής έγινε… Λιβανέζος. Έτσι έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ
εκείνους που ήταν προσδεμένοι στο άρμα του ισχυρότατου Αντώνη Λιβάνη. Κι αυτή του η επιλογή κάθε άλλο παρά σε κακό του βγήκε. Με τη μεσολάβηση του κυρ Αντώνη μπήκε στην κυβέρνηση και παρέμεινε όσο ήταν Πρωθυπουργός ο Ανδρέας.
Μετά κι αφού «συγκατοίκησε» με τον Αρσένη κόλλησε στο Σημιτέϊκο στο συνέδριο του 2001 αλλά στην κυβέρνηση δεν τον ξανάβαλαν. Και σαν να μην έφτανε αυτό αρχές του 2004 ήλθε κι η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ και ο αποκλεισμός του από τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος. Κάτι που το φυσούσε και δεν… κρύωνε!
Τα Χριστούγεννα του 2006 δε, είχε δώσει ρεσιτάλ γραφικότητας περιφερόμενος από τοπικό κανάλι σε τοπικό κανάλι των Σερρών κι επιδεικνύοντας το «πειστήριο» που τον έχριζε και πάλι υποψήφιο βουλευτή. Ποιο ήταν αυτό; Mια ευχετήρια κάρτα από αυτές που έφευγαν κατά δεκάδες χιλιάδες από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου προς τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.
Κι έλεγε ο… δύσμοιρος «με αυτή την εγκάρδια κάρτα του ο πρόεδρος μου στέλνει μήνυμα ότι ξαναγυρίζω στο ψηφοδέλτιο»!
Προ τριημέρου ο κ. Ανθόπουλος, κατηγορούμενος σε υπόθεση τοκογλυφίας αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή υψηλής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση από θέση εξουσίας…
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου