Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Γιατί στηρίζουν την Τουρκία οι Βρετανοί;

Υπάρχουν εφημερίδες (μιλάμε για ξένο τύπο) που κάνουν αναλύσεις με βάση συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και δεδομένα. 

Άλλες πάλι κάνουν αναλύσεις με βάση το πώς θα ήθελαν να είναι τα πράγματα και όπως καταλαβαίνετε επειδή δεν ζούμε στην εποχή της "ΚΡΑΤΑΙΑΣ και ΓΗΡΑΙΑΣ ΑΛΒΙΟΝΑΣ" και όλοι πλέον ενημερώνονται απο το διαδίκτυο δύσκολα πιάνουν τόπο οι μπαρούφες τους και τα βαρυσήμαντα άρθρα τους.

Ο guardian λοιπόν ο οποίος θεωρείται απο ορισμένους (ποιοί είναι αυτοί;) έγκυρη εφημερίδα , αναφέρει σε άρθρο του ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ επαναφέρει ή προσπαθεί να επαναφέρει μια κατάσταση στην ΕΥΡΩΠΗ όπως αυτή της ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ

αυτοκρατορίας και προσπαθεί να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της στα σημεία που ήταν τότε τα αλησμόνητα χρόνια της ηγεμονίας της.

Είναι εξαιρετικά βέβαιο και αληθές ότι η Τουρκία κάνει προσπάθειες διείσδυσης σε ένα χώρο απο τον οποίο έφυγε πριν 100 χρόνια ΚΑΚΗΝ -ΚΑΚΩΣ, εκδιωχθείσα απο το σύνολο του Βαλκανικού πληθυσμού ως ο πλέον αιμοσταγής τύραννος των τελευταίων (τότε) 500 ετών!

Αυτό το γεγονός έχει πλέον περάσει στο DNA των λαών της Βαλκανικής με εξαίρεση τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της ΑΛΒΑΝΙΑΣ, της fYROM, της ΒΟΣΝΙΑΣ και της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, οι οποίοι στο πρόσωπο της ΤΟΥΡΚΙΑΣ βλέπουν ένα χρηματοδότη της φτώχειας τους και της ανέχειάς τους.



Ο guardian απο την άλλη, αποτελεί επίσημο Βρετανικό προπαγανδιστικό όργανο, το οποίο εκφράζει τους πόθους της ξεπεσμένης πλέον Μ.Βρεττανίας (η Σκωτία κάνει δημοψήφισμα για ανεξαρτησία) η οποία προφανώς έχοντας απηυδήσει απο την απειθαρχία των Ελλήνων των Σέρβων, των Βούλγαρων (τελευταία και αυτοί αντιδρούν) προωθούν την ιδέα ύπαρξης μιας μεγάλης κρατικής οντότητας στα Βαλκάνια (χώρο ενδιαφέροντός τους) πιο συνεννοήσιμης απο αυτής των χρεοκωπημένων Ελλήνων.

Βέβαια έγραψα στην αρχή ότι άλλο ο πόθος και άλλη η πραγματικότητα.Άλλο το promotion και το "πουλ μούρ" και άλλο το τι πραγματικά συμβαίνει και πια είναι η πραγματικότητα.

Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι η πολιτική των "μηδενικών προβλημάτων" του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, σήμερα, έχει μετατραπεί σε πολιτική ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ αφού πλέον ακόμα οι ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΙ και οι ΑΛΒΑΝΟΙ (τα πιστότερα "σκυλιά" των τούρκων) αντιδρούν στην προσπάθεια της γείτονος να αλλάξει τα ιστορικά γεγονότα στα σχολικά βιβλία και να παρουσιάσει τα πράγματα πιό light!

Ακόμη το ΚΟΥΡΔΙΚΟ, το ΣΥΡΙΑΚΟ, η ΑΟΖ με την ΕΛΛΑΔΑ, η λογιστική και μόνο στα χαρτιά, άνθηση της οικονομίας τους , ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ με το ΙΣΡΑΗΛ (ο οποίος παρά τη "συγνώμη" δεν έχει τελειώσει), το πρόβλημα της ΑΡΜΕΝΙΑΣ και η αντιπαράθεση με το ΙΡΑΝ (ενόψει πιθανής επέμβασης των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ) και πολλά άλλα εσωτερικά όπως η αντιπαράθεση στρατιωτικών και πολιτικών , μόνο σε χαρακτηρισμό, ομαλής περιόδου αυτής της χώρας δεν συνηγορούν και μόνο με συνθήκες προσχεδιασμένης διείσδυσης δεν προσομοιάζουν.

Το ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ άνοιξε δύο λεγόμενα "πανεπιστήμια" με καθηγητές αμφιβόλου πιστότητας, 5-6 μεντρεσέδες , ανήγειρε 7 μιναρέδες αν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια (το ποσό είναι ακριβές) τον ΣΚΟΠΙΑΝΟ στρατό, μόνο διείσδυση δεν είναι.

ΑΠΛΩΣ χάσιμο χρημάτων είναι και αυτές οι ενέργειες φυσικά και πρέπει να τύχουν προσοχής αλλά όχι υπερεκτίμησης γιατί αποτελούν την προσπάθεια ενός κράτους υπο ανάπτυξη (το αναφέρω σε πείσμα όσων υπερθεματίζουν για την λεγόμενη ραγδαία ανάπτυξη της τουρκίας) να ξαναγυρίσει εκεί που βρίσκονταν μετά απο χρόνια πολέμων και εκδηλώσεων βίας και αίματος ετών.

Έτσι λοιπόν καλό θα είναι πρίν φάμε , πρίν καταπιούμε την είδηση του έγκριτου (του κάθε έγκριτου) εντύπου να σκεφτούμε. 
Η τουρκία καλώς ή κακώς εφαρμόζει μια πολιτική πλήρους συμφωνίας με δυνάμεις παραδοσιακά αντίθετες με την χώρα μας( Γερμανία-Βρετανία) οι οποίες κάνουν το πάν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους τα οποία εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή απο την τουρκία. 
Γιατί να μην την διαφημίσουν;
sp
http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου