Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φοιτητικές εκλογές σήμερα με φόντο το σχέδιο «Αθηνά»



Φωτογραφία ΑρχείουΜε φόντο τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και την συγκρότηση συμβουλίων διοίκησης στα πανεπιστήμια, προσέρχονται την Τετάρτη στις κάλπες 110000 φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, σε όλη τη χώρα.
Τα καθιερωμένα τραπεζάκια έχουν στηθεί στις σχολές και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών πατάξεων βρίσκονται στις θέσεις τους, καθώς η κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει την Τρίτη.
Η ατμόσφαιρα φέτος δεν αναμένεται να είναι υποτονική, όπως άλλες χρονιές, καθώς ένταση κι αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες μεταξύ μελών διαφορετικών παρατάξεων, όπως στο πανεπιστήμιο Πειραιά και στο ΤΕΙ
Πάτρας, ενώ έχει γίνει γνωστό πως σε αρκετές σχολές θα κατέβει η Χρυσή Αυγή, με την κάλυψη ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.
Εξάλλου, φέτος οι φοιτητικές εκλογές συμπίπτουν με την συγκρότηση των συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια, αλλά και την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" το οποίο αποτελεί βασικό θέμα συζητήσεων και «μήλον της έριδος» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οπότε αναμένεται και μεγαλύτερη συμμετοχή στην διαδικασία.

Οι κάλπες θα στηθούν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε όλες τις σχολές και τα Τμήματα και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ωστόσο όπου υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν ψηφίσει θα δοθεί παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου