Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Σπιτονοικοκύρης» του ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης!


Με το  ”αξιοπερίεργο” ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου της Κουμουνδούρου όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται  σήμερα στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος.
Με αφορμή την κατάθεση αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ για  ονομαστική ψηφοφορία στο θέμα της τροπολογίας για τα δάνεια των κομμάτων, ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος ενημερωμένη πηγή,  αναφέρει ότι τη Δευτέρα πληρώθηκε το υπόλοιπο (90.000 ευρώ) του δανείου που είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ως “Συνασπισμός”, επί της ηγεσίας του Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για δάνειο με ενέχυρο το κτίριο της Κουμουνδούρου που στεγάζει το κόμμα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κτίριο αγοράστηκε στη δεκαετία του ’80 από την Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ) του Λεωνίδα Κύρκου με την υπογραφή του ίδιου και
του τότε γραμματέα της Φώτη Κουβέλη, στον οποίο και ανήκει σήμερα νομικά!

Οι νυν ένοικοι, (οι Συριζαίοι), επικαλούνται μία πολιτική αναφορά της ΕΑΡ του 1992 όταν αποφάσισε να αυτοδιαλυθεί και να ενταχθεί στον Συνασπισμό. “Κατά την αναφορά αυτή, η ΕΑΡ εντάχθηκε στο νέο κόμμα φέρνοντας μαζί ιδέες , πολιτικές και υλικά αγαθά. Και φυσικά δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα του Φώτη Κουβέλη επί του κτιρίου”, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ο οποίος τονίζει ότι επικοινώνησε μαζί του για να διαφωτιστεί σχετικά με το θέμα του δανείου που ελήφθη με ενέχυρο το κτίριο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδειξε να αγνοεί τα περί του δανείου, ενώ σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε τα παραπάνω αλλά πέραν τούτου ουδέν. “Ούτε θα το διεκδικήσει κάποτε ούτε παραιτείται από αυτό”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου