Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οριστικός υποβιβασμός

AEK 2013 4 25 11 39 57 b2Η καλή είδηση για την ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η Ένωση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την τιμωρία της για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.
Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή, η τιμωρία της ΑΕΚ μένει ως έχει, δηλαδή, αφαίρεση τριών βαθμών από αυτό πρωτάθλημα, μηδενισμός για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, αφαίρεση δύο βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, και πρόστιμο 4.000 ευρώ.
Συνεπώς, η ΑΕΚ φτάνει στους 27 βαθμούς (με τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών της ιστορίας της και τα λιγότερα γκολ στο ενεργητικό της) και υποβιβάζεται οριστικά στη Football League, από την οποία
θα ξεκινήσει (;) του χρόνου με μείον δύο βαθμούς. Πλέον, η Ένωση περνά σε τελείως νέα φάση της ιστορίας της και εν πολλοίς βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά.
Πλέον είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό σενάριο η χρεοκοπία της ομάδας και ο υποβιβασμός της ακόμη πιο χαμηλά, δηλαδή στη Γ' Εθνική, καθώς η ομάδα δύσκολα θα μπορέσει να ρυθμίσει -πόσω μάλλον να εξυπηρετήσει- τα υπέρογκα χρέη της. Να σημειωθεί ότι κι αν ο Άρης τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση Σηφάκη, η ΑΕΚ δεν μπορεί να σωθεί, διότι η μέγιστη ποινή που μπορεί να δεχτεί ο Άρης είναι αφαίρεση έως τρεις βαθμούς, κάτι που θα έστελνε τον Άρη στους 30 βαθμούς, πάνω πάντως από την Ένωση.
Η ακριβής ανακοίνωση της ΕΠΟ επί του θέματος:
"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄αριθμ.129/19-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE". (news)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου