Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Συμπαράσταση στο διευθυντή του σχολείου που τέθηκε σε αργία

Καταγγελία Δέσποινας Κομνηνού: τέθηκα σε αργία μετά από ψευδή μήνυσηΒ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                      
ΚΗΦΙΣΙΑΣ 213
15124 ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλ-Φαξ 210 8066620
E mail: belmeanatol@gmail.com                                                                                        

               Μαρούσι 22/04/2013                                                                    


Προς: Εκπαιδευτικούς Β΄ ΕΛΜΕ,    
   ΟΛΜΕ
Ψήφισμα  Συμπαράστασης

Με ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο διευθυντή του σχολείου τους που τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει προηγηθεί τελική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή άλλη δικαστική ετυμηγορία.
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ συμπαρατάσσεται με τους συναδέλφους και εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύ- λακτη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς.
Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την

αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Είναι εφιαλτικό να θεωρούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ένοχοι μέχρι να αποδείξουν την αθωότητά τους.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει τον καθένα μας, καθώς αφορά στην καθημερινότητά μας και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε ανθρωπίνως να εμπλακούμε όλοι. Ειδικότερα, η κατηγορία της «αναξιοπρε- πούς συμπεριφοράς» είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη με συνέπεια τη δημιουργία καθεστώτος τρομοκρατίας των εργαζομένων εντός και εκτός χώρου εργασίας.
Η στήριξη, λοιπόν, στο συνάδελφο δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα ούτε έχει προσωπικό χαρακτήρα. Δεν είναι καν θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Θέτει ζήτημα αποκατάστασης του δικαίου και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Υπερασπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο δικαιώματα κατοχυρωμένα όχι μόνο από το Σύνταγμά μας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!
Δεν είμαστε εναντίον της απομάκρυνσης από την υπηρεσία ατόμων τα οποία υπέπεσαν σε βαριά παραπτώματα, τελεσιδίκως και σε σύντομο χρονικό διάστημα εκδικασμένα.

Ζητούμε την αλλαγή του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αργίας του συναδέλφου μας.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προκειμένου να υπάρξει καταδίκη της απόφασης του Ελληνικού Δημοσίου, να καταδικάζει και να θέτει υπό διωγμό υπαλλήλους του πριν την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου