Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μπροστά η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση!

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%. Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%.
Με 28,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η ΝΔ στο Βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 11%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ με ακριβώς το ίδιο ποσοστό (6,5%) και το ΚΚΕ με 5%.
Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει
2%. Μειωμένα είναι και τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Στην παράσταση νίκης  η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 45% (41% στο Βαρόμετρο Μαρτίου) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (44% στο Βαρόμετρο Μαρτίου).

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%. Ο κ. Τσίπρας παίρνει 26%, ενώ τον κανέναν επιλέγει το 31% .

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η ΝΔ (-7) και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ (-5), το ΠΑΣΟΚ (-3), το ΚΚΕ (-2). Το μόνο κόμμα που έχει αυξημένα ποσοστά είναι η Χρυσή Αυγή (+4).


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου