Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Τη Δευτέρα η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές

  Tη Δευτέρα θα υπογραφεί από τον υπουργό παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η υπουργική απόφαση που θα ορίζει τις ημερομηνίες αιτήσεων των φοιτητών, καθώς και τα δικαιολογητικά.

Το ηλεκτρονικό σύστημα που οι φοιτητές θα καταθέσουν τις αιτήσεις είναι ήδη έτοιμο να τις δεχθεί. Στα αιτήματα φοιτητών για επέκταση των μετεγγραφών και σε άλλες κατηγορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ήδη έχει δηλώσει: «Κάναμε ένα μεγάλο βήμα με τη θεσμοθέτηση των μετεγγραφών, θα δούμε και με τη συγχώνευση των Τμημάτων, την τελική εικόνα, και όταν έχουμε την τελική εικόνα, θα δούμε αν
χρειάζεται περαιτέρω ρύθμιση. Αλλά αυτό το κοιτάζουμε με μεγάλη προσοχή».

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Οικονομικών, έχουν συγκροτήσει μονάδα ελέγχου των αιτήσεων των φοιτητών σχετικά με τις δηλώσεις των οικογενειακών εισοδημάτων, ώστε να εντοπίζονται αμέσως  όσοι δηλώνουν ψευδή στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής σειράς κατάταξης όταν πρόκειται για Τμήματα της Περιφέρειας Αττικής ή του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου