Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έκανε ο Λοβέρδος με τον Αηδόνη…


«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.
Τα γεννητούρια της «Συμφωνίας για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» έγιναν στο Σπόρτιγκ με την παρουσία εκπροσώπων των κινημάτων «Δράση» και «Δυναμική Ελλάδα». Την  εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.
Μάθαμε λοιπόν ότι το νέο κόμμα θα είναι «ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία», ότι «θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ»- το οποίο είναι ελαφρώς ακατανόητο- και ότι θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα
μας έφεραν έως εδώ. Ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν την μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ».
Ο Α. Λοβέρδος άσκησε κριτική  στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, «ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία «συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παληκαρισμούς». «Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία» είπε, προσθέτοντας «ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».
Και για να πάμε στα πρακτικά,από πού θέλει να «τσιμπήσει» το νέο κόμμα; Και αυτό το είπε ο «ανοικτός σε θέματα ηγεσίας» Α. Λοβέρδος: «να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου