Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Φονικές συγκρούσεις στο Τιμπουκτού

Δύο τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τέσσερις στρατιώτες από το Μαλί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στην βόρεια πόλη Τιμπουκτού, δήλωσε αξιωματικός του στρατού του Μαλί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες υποστηρίζονταν από τα γαλλικά στρατεύματα και ότι μαίνονται οι συγκρούσεις.
Πυρά ερρίφθησαν καθώς τα στρατεύματα του Μαλί αναζητούσαν στην πόλη τζιχαντιστές ύστερα από επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσε στρατιωτική πηγή και κάτοικοι του Τιμπουκτού.
Οι ένοπλοι ισλαμιστές που είχαν τον έλεγχο της πόλης αυτής στη Σαχάρα πριν την ανακαταλάβουν
δυνάμεις του Μαλί και της Γαλλίας, τον Ιανουάριο, έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν στον πληθυσμό και να εξαπολύουν επιθέσεις.
"Οι άνδρες μας ανοίγουν πυρ από σήμερα το πρωί στο κεντρικό Τιμπουκτού αναζητώντας τζιχαντιστές που παρεισέφρυσαν πεζοί ή πάνω σε ποδήλατα", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός του στρατού του Μαλί.
Πολλοί κάτοικοι έκαναν λόγο για σφοδρά πυρά στο Τιμπουκτού με τις επιχειρήσεις του στρατού να επικεντρώνονται στο σχολείο Mahamane Alassane Haidara και στη στρατιωτική βάση.
Χθες Σάββατο, ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε, μετά την ενεργοποίηση των εκρηκτικών που έφερε και αφού επιχείρησε μάταια να περάσει ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου, σε μία από τις εισόδους στο Τιμπουκτού.
Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες στην ιστορική αυτή πόλη που απέχει 900 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπαμακό.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου