Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Διεθνώς ρεζίλι για το επεισόδιο στην Μανωλάδα




Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση των πυροβολισμών στη Μανωλάδα της Ηλείας με στόχο δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες σε καλλιέργεια φράουλας, οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών από τον εργοδότη τους.
Το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο παρατηρεί ότι «οι συμπλοκές σημειώθηκαν σε μία περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιές». Όπως αναφέρει, επίσης, πρόσφατα απασχόλησαν την κοινή γνώμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα θερμοκήπια της φράουλας.
«Οι εργάτες αμείβονται με λιγότερα χρήματα από τον κατώτατο μισθό, ζουν σε παράγκες και αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα από τα μισά χρήματα που κερδίζουν σε ενοίκιο στους εργοδότες
τους, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.
Εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, την είδηση σχολιάζουν, επίσης, το Euobserver και το The Muslims News στη Βρετανία. Σχετική αναφορά κάνει και το ρωσικό δίκτυο The voice of Russia.
Την ίδια είδηση μεταφέρει τόσο η Washington Post όσο και το ABC news αναφέροντας ότι αν και περισσότεροι από 20 εργάτες νοσηλεύονται, κανενός η υγεία δεν κινδυνεύει.
Αναπαραγωγή της είδησης κάνει και το δίκτυο Al Jazeera με τίτλο «Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτες στην Ελλάδα».
Εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, την είδηση σχολιάζουν, επίσης, τοEuobserver και το The Muslims News στη Βρετανία. Σχετική αναφορά κάνει και το ρωσικό δίκτυο The voice of Russia.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τραγικό περιστατικό φιλοξενείται στον ιστότοπο της International Herald Tribune και στο τηλεοπτικό δίκτυοFox News, ενώ σχετική αναφορά κάνει και το δίκτυο The Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου