Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ο Σαμαράς συνάντησε τους «δαίμονες» του Αιγαίου!

Τους Ελληνες “Top Gun”, που ήταν οι πρώτοι των πρώτων σε άσκηση του ΝΑΤΟ, δέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στα στελέχη της 331ης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που μας πληγώνει, αλλά και εσείς που μας κάνετε υπερήφανους». Παράλληλα ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αισιόδοξος ότι θα υπάρξει φως στο τούνελ υποστηρίζοντας ότι: «Θα φανεί το ξέφωτο και η πατρίδα θα αποδώσει στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό που τους αξίζει».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε πως «από εσάς παίρνουμε και εμείς δύναμη, έτσι δουλεύουμε και εμείς, αγωνιζόμαστε σαν μια ομάδα σε μια υπερπροσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει πως κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας πως έχει πλήρη συναίσθηση της
κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός , μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο χαιρέτησαν προσωπικά όλα τα στελέχητης Μοίρας, ενώ ο κ. Σαμαράς συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον χειριστή των F16, Μαρίνο Μπουγατίδη, που βραβεύθηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευτής αλλά και με τον πιλότο των Μιράζ, Χάρη Κατσαρό, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος «πολεμιστής» στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής της Μοίρας παρέδωσε στον κ. Σαμαρά πλακέτα με το έμβλημά της, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε πρόσκληση των πιλότων να τους επισκεφθεί σύντομα στην Τανάγρα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι ιπτάμενοι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας ξεχώρισαν στο τακτικό πρόγραμμα ηγεσίας (Tactical Leadership Programme (TLP)) του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Albacete στην Ισπανία, από τις 4 Μαρτίου έως τις 27 Μαρτίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δύο εκπαιδευόμενους της 2ης εκπαιδευτικής σειράς αέρος του προγράμματος για το 2013, της 331 Μοίρας της 114 πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας:-Σμηναγό Θεοχάρη Κατσαρό, ο οποίος ψηφίσθηκε, ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior», «ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επιχειρήσεις») και
-Υποσμηναγό Ιωάννη Σιάνο, ο οποίος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους, ενώ ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.


Νίκος Ελευθερόγλου
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου