Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μια από τα ίδια για τον κ. Τσίπρα…


Μια συνέντευξη που έγινε για να γίνει ή που στόχο είχε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την απουσία σταθερού σχεδιασμού για το μέλλον της χώρας. Μια συνέντευξη ώστε να βγει μπροστά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσουν κάπως οι φωνές στο κόμμα που η κάθε μια λέει ότι θέλει.
Φυσικά ήταν ο γνωστός Τσίπρας. Με τις ατάκες που του βάζουν να διαβάσει, με επίθεση στην κυβέρνηση και με υποσχέσεις που μοιάζουν με επιταγές από αυτές τις… πέτσινες.
Και βεβαίως, μια έμμεση προσχώρηση στο κόμμα «δεν ξέρω αν θέλω το ευρώ ή τη δραχμή» που πολύ φοριέται τον τελευταίο καιρό προς τα Αριστερά.
«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση όσο και τη δύναμη των λαών. Θέλουμε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε, εμείς αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ακριβώς αυτό. Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” κάτω σε οποιαδήποτε συνθήκες», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Δε θα πούμε “ναι” στη διάλυση της κοινωνίας, στην καταστροφή της οικονομίας, δε πρόκειται να πούμε “ναι” στην εκποίηση της Ελλάδας», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρόικα με μία ανθοδέσμη από “ναι”. “Ναι” στο χαράτσι,
“ναι” στις απολύσεις.
Όλη η προσπάθεια του κ. Σαμαρά είναι να πιέσει τους δειλούς εταίρους του να συναινέσουν και αυτοί ώστε να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», συμπλήρωσε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από εκλογές, αυτή θα είναι αριστερή και εθνικής σωτηρίας. «Δεν ψάχνουμε κάποιο τερτίπι για να προκαλέσουμε εκλογές. Τις εκλογές θα τις προκαλέσει η κοινωνία».
Θέλησε έτσι να κλείσει την πόρτα στον Πάνο Καμμένο; Θέλησε να καθησυχάσει τους οπαδούς του που βλέπουν ότι πάει όπου φυσάει ο άνεμος αρκεί να κάνει κυβέρνηση; Ποιος ξέρει, η ουσία είναι όμως ότι ονειρεύεται. Με ποιους αριστερούς θα κάνει κυβέρνηση; Με τον Κοτσακά, τον Αρσένη, τον Κουρουμπλή, τη Λούκα Κατσέλη; Αριστεροί είναι όλοι αυτοί; Μήπως εννοεί από το ΚΚΕ να πάρει… συντρόφους τώρα που εκεί τσακώνονται; Ή τον περιμένουν οι… ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνουν κυβέρνηση; Εκτός τόπου και χρόνου.
Για την συζήτηση αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ, είπε: “Δεν αποτελεί επίκεντρο το θέμα του ευρώ. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, αλλά το αν θα είμαστε ή όχι στη λιτότητα”.
Είναι η γνωστή θέση που επεξεργάζονται εσχάτως στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι κάτσει, όπου κάτσει. Αν χειροτερεύσουν τα πράγματα η Κουμουνδούρου θα πει όχι στο ευρώ, αν πάνε καλύτερα τα πράγματα για την οικονομία τότε θα ξαναπροσεγγίσουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας.
Τάχθηκε επίσης υπέρ του να τεθούν σε δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες και χαρακτήρισε λογική εξέλιξη το γεγονός ότι αναπτύσσεται ο ευρωσκεπτικισμός.
Για το θέμα της Κύπρου είπε: “Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια”.
Ο κ.Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό, πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπήρχε μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη και ανέφερε ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες. Επομένως, ήθελε ο λαός αλλά η κυβέρνηση δε μπορούσε. Λες και όλοι οι άλλοι λένε κάτι διαφορετικό. Όταν όμως, η κυπριακή βουλή είχε πει όχι μόνο που δε βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια να πανηγυρίσει.
Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». Είναι πια σαφές, είπε, ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν.
Ανιστόρητοι όλοι οι άλλοι ενώ ο κ. Τσίπρας ξέρει από ιστορία. Τα φιλαράκια του που αποκαλούν Μακεδονία τα Σκόπια τα ρώτησε τι ιστορία ξέρουν;
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: «Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη – Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα», λέει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου και συνεχίζει:
“Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το «μεγάλο του σχέδιο» είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη.
Φαίνεται ότι από τη στάση του για την Κύπρο, δεν κατάλαβε τίποτα.
Προβλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου. Αν τώρα αυτές οι ακροβασίες βλάπτουν τον τόπο, ελάχιστα τον απασχολεί.”
antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου