Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΓΣΕΕ: Το νέο προεδρείο-Απεργία την 1η του Μάη


O Γιάννης Παναγόπουλος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της ΓΣΕΕ, από τη νέα διοίκηση που ανέδειξε το 35ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Παράλληλα, μετά τη συγκρότηση σε σώμα η Ολομέλεια της Διοίκησης αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Πρωτομαγιά και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στόχος για την ΕΓΣΣΕ είναι το περιεχόμενό της να κινείται στο πλαίσιο της κοινής επιστολής ΓΣΕΕ - ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που απεστάλη τον Φεβρουάριο 2012 στον τότε Πρωθυπουργό και αφορούσε
μεταξύ άλλων στη συμφωνία για κατώτατο μισθό ύψους 751 ευρώ.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης οι παρατάξεις Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΜΕΙΣ (παράταξη του Νίκου Φωτόπουλου), δήλωσαν πως δεν θα συμμετέχουν στο προεδρείο στο οποίο πάγια δεν συμμετέχει και το ΠΑΜΕ.

Το προεδρείο

Το προεδρείο συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και απαρτίζεται από τούς:

Γιάννη Παναγόπουλο, Πρόεδρο

Νίκο Κιουτσούκη, Γενικό Γραμματέα

Φώτη Κολεβέντη, Αναπληρωτή Πρόεδρο

Θανάση Δανούση, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα

Φίλιππο Θωμά, Γραμματέα Οικονομικού

Βαγγέλη Μουτάφη, Γραμματέα Οργανωτικού

Θύμιο Θεοχάρη, Αναπληρωτή Γραμματέα Οικονομικού

Βαγγέλη Πάλλη, Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού


Η Εκτελεστική Επιτροπή

Στην Εκτελεστική Επιτροπή μετέχουν ο Στάθης Ανέστης, ο Γιώργος Πέρρος, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, η Αλεξάνδρα Μπαλού, ο Ζώης Πεπές, ο Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Νίκος Φωτόπουλος.

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία την 1η Μαϊου


Αυτή την ώρα η διοίκηση συζητά το θέμα της προκήρυξης 24ωρης απεργίας την πρώτη Μαΐου παρότι το υπουργείο Εργασίας ‘έχει μεταφέρει την υποχρεωτική αργία για την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου