Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Στη δημοσιότητα η απόφαση του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ: Πλήρες άδειασμα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αλαβάνου και λοιπών

Καταπέλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς είναι η πολιτική απόφαση του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ που θα δημοσιευθεί αύριο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».
Όπως τονίζεται σχετικά «όσο ισχυροποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα για τη διακυβέρνηση, τόσο εντείνονται οι διεργασίες διαμόρφωσης νέων αναχωμάτων, από δυνάμεις της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής
αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΝΑΡ ή και άλλες ομάδες, «Σχέδιο Β‘ - Αλαβάνος, ακόμη και φυγόκεντρες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της λεγόμενης αριστερής ή κομμουνιστικής ανανέωσης, οι οποίες κινούνται στη γραμμή των λεγόμενων μεταβατικών στόχων και μεταβατικών κυβερνήσεων διαχείρισης».
 «Χρειάζεται οι κομμουνιστές να εκλαϊκεύσουμε ακόμα περισσότερο τη σταθερή θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί και να συμμετάσχει σε κυβερνήσεις διαχείρισης που προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οποιεσδήποτε άλλες δυνάμεις αστικής διαχείρισης που υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν» υπογραμμίζει η Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. «Στοιχείο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος αποτελεί και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Ο λαός πρέπει να την απομονώσει, απαντώντας αποφασιστικά στις επιθέσεις, στον εθνικοσοσιαλισμό της και τη δημαγωγία της» επισημαίνεται .
Στην απόφαση του 19ου Συνεδρίου υπογραμμίζεται, εξάλλου,   ότι πρέπει «να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, ώστε, μέσα από τον καθημερινό αγώνα, να χαραχτεί διακριτά ο δρόμος πάλης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων». Αναφορικά με την «Λαϊκή Συμμαχία» που έχει ορίσει το ΚΚΕ, διευκρινίζεται ότι «είναι κοινωνική με κινηματικά χαρακτηριστικά και γραμμή ρήξης και ανατροπής» και καλεί σε ενίσχυσή της. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι μετέχει στα όργανα και στις γραμμές της Λαϊκής Συμμαχίας μέσω των μελών και στελεχών του που εκλέγονται στα όργανα του κινήματος», χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο εμφάνισης πολιτικών δυνάμεων εκφραστών θέσεων μικροαστικών στρωμάτων που «συμφωνούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα του κοινωνικοπολιτικού αγώνα και στην αναγκαιότητα να κατευθύνεται αυτός προς την εργατική λαϊκή εξουσία - οικονομία».
«Το ΚΚΕ, διατηρώντας την αυτοτέλειά του, θα επιδιώξει την κοινή δράση με αυτές τις δυνάμεις, στη στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας» ενώ «η συνεργασία αυτή δε διαμορφώνεται σε ενιαίο όργανο Συμμαχίας με κόμματα - συστατικά μέλη, με συγκροτημένη οργανωτική μορφή και δομές» αναφέρεται στην  η Πολιτική Απόφαση.
«Το ΚΚΕ διατηρεί την αυτοτέλειά του και στις αστικές εκλογές. Στα ψηφοδέλτιά του είναι δυνατό να συμμετέχουν συνεργαζόμενοι» τονίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου