Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πλεόνασμα 1.800 εκπαιδευτικών θα φέρει ο εξορθολογισμός θέσεων

ΣΧΕΔΟΝ 1.800 οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών θα χαθούν μόνο από τα σχολεία της Αττικής, αν το υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει με λογιστικό τρόπο την αναλογία μαθητών προς οργανικές θέσεις, υποστηρίζουν οι δάσκαλοι.
 Οπως ανακοίνωσε χθες ο αιρετός εκπρόσωπος των δασκάλων κ. Δημήτρης Μπράτης, στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει τον εξορθολογισμό των θέσεων συμφωνά με αριθμητικά μόνο κριτήρια, τότε μόνο στην Περιφέρεια Αττικής πλεονάζουν συνολικά 1.673 θέσεις δασκάλων και 126 νηπιαγωγών.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους για περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν
υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της.
Σκοπός, κατά το υπουργείο, είναι ο εξορθολογισμός της κατανομής των εκπαιδευτικών στα σχολεία το επόμενο έτος καθώς, σε αντίθεση με εκείνα που εμφανίζουν αυξημένη οργανικότητα, υπάρχουν πολλά περισσότερα στα οποία υπάρχουν κενά. Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί που φέρεται να πλεονάζουν σε κάποια σχολεία θα μεταφερθούν σε εκείνα όπου εμφανίζονται κενά. Ωστόσο οι δάσκαλοι αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι πραγματικός στόχος είναι νέος κύκλος συγχωνεύσεων στα σχολεία, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και κούρεμα στις θέσεις των εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθεί η υποστελέχωση στην εκπαίδευση.
τα νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου