Τρίτη 9 Απριλίου 2013

12 κρουαζιερόπλοια από Ιούνιο έως Νοέμβριο

12 κρουαζιερόπλοια από Ιούνιο έως ΝοέμβριοΟ Οργανισμός Λιμένα Καβάλας κατάρτισε ένα πρώτο πρόγραμμα, για τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, από το τέλος Ιουνίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2013.
Πρόκειται για 12 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, εκ των οποίων η πρώτη αναμένεται στις 28 Ιουνίου του 2013, η τελευταία στις 29 Νοεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια σύμφωνα με τον ίδιο κατάλογο αναμένεται να επισκεφτούν το λιμάνι της Καβάλας, το φθινόπωρο. Ειδικότερα τρία το Σεπτεμβρη, τρία τον Οκτώβρη, 2 το Νοέμβρη. Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο στις 29 Νοεμβρίου, πρώτη φορά τόσο αργά, σχεδόν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Ο ίδιος κατάλογος δείχνει ότι δε θα έρθει κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Καβάλας, ούτε τον
τρέχοντα μήνα, αλλά ούτε το Μάη.
Ο κατάλογος αυτός παρουσιάζει πολύ μεγάλη ασφάλεια από τη μια, από την άλλη υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιες αφίξεις να μην γίνουν ανάλογα με το ενδιαφέρον των επιβατών ή κάποιες άλλες αφίξεις να προστεθούν σε αυτές.
Ο βασικός όμως κορμός των κρουαζιερόπλοιων που αναμένονται φέτος, είναι αυτός που εμφανίζεται στον πίνακα που σήμερα δημοσιεύουμε. Τα πρακτορεία που ασχολούνται με τα κρουαζιερόπλοια είναι δύο, του κ. Κυριάκου Δελή και του κ. Κυριακού. Ένα τρίτο πρακτορείο που έφερνε κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα εμφανίζεται να διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία του.
Από τα 12 κρουαζιερόπλοια ξεχωρίζει το «Τhe Word», που θα έρθει στην Καβάλα με διανυκτέρευση, 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Είναι ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο όπου οι καμπίνες του έχουν ήδη πουληθεί, δηλαδή ανήκουν σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ένα κρουαζιερόπλοιο εμφανίζεται να κάνει ενδιάμεσο σταθμό, πριν την Καβάλα το λιμάνι της Θάσου. Τα περισσότερα έχουν επόμενο προορισμό λιμάνι της Τουρκίας ή αυτό είναι το προηγούμενο λιμάνι, της Κωνσταντινούπολης ειδικότερα, από το οποίο έρχονται στην Καβάλα.
Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων γίνονται πρωϊνές και μεσημβρινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Ο πίνακας παρουσιάζει ακριβώς τον αριθμό των επιβατών, την ώρα άφιξης κι αναχώρησης του πλοίου, προηγούμενο – επόμενο λιμάνι, το μήκος του πλοίου, τον μέγιστο αριθμό επιβατών και το πρακτορείο μέσω του οποίου το πλοίο έρχεται στο λιμάνι της Καβάλας.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου