Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τουρκικός Στρατός: Το «Yunus Projesi» εφαρμόζεται φέτος


Τουρκικός Στρατός: Το «Yunus Projesi» εφαρμόζεται φέτος
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το έτος αυτό θα θέσουν σε εφαρμογή το «Yunus Projesi» -"Σχεδιασμός Δελφίνι" για παροχή ασφάλειας τόσο στην επιφάνεια όσο και υπό της θάλασσας, στα τουρκικά Στενά και λιμάνια.
Η απειλή της τρομοκρατίας είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τουρκικό στρατό, με το έργο θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Στενών του Βοσπόρου και η υλοποίησή του θα γίνει φέτος.  Στο πλαίσιο του έργου οι εργασίες υποδομής έχουν γίνει στις βάσεις Aksaz και Foça (Φώκαια), πρόκειται για ανιχνευτές οι οποίοι είναι
έτοιμοι να εγκατασταθούν στην περιοχή. Το στάδιο των δοκιμών έχει ολοκληρωθεί και οι ανιχνευτές θα παραδοθούν φέτος και σε άλλες τοποθεσίες. Θα τοποθετηθούν, επίσης, στα Στενά, ώστε να παρέχεται ασφάλεια έναντι της απειλής της τρομοκρατίας.
ΠΗΓΗ Βαλκανικό περισκόπιο 
Το σύστημα περιλαμβάνει συγκέντρωση πληροφοριών από υποβρύχια, πλοία, πλοιάρια και δύτες, με τη χρήση συστήματος ανοικτού και κλειστού κυκλώματος καθώς και καταδύσεων εντοπισμού.

Στην πρώτη φάση του έργου θα γίνει ο εφοδιασμός στα λιμάνια της Aksaz και Foça (Φώκαια) με υποβρύχια και επιφανειακή παρακολούθηση.

Στο πλαίσιο αυτό θα ενεργοποιηθούν παθητικοί και ακουστικοί αισθητήρες, ενεργά σόναρ, σόναρ ανίχνευσης δυτών, συστήματα ραντάρ καθώς και  το λογισμικό της άμυνας, των κέντρων επιχειρήσεων, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου