Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

H πιο σημαντική πετρελαϊκή περιοχή της Συρίας πέρασε στα χέρια των Κούρδων

PYD-1-NAI
Διαλύεται και η Συρία – Ποια έχει σειρά;
Αναφέρεται πως ενώ οι εσωτερικές συγκρούσεις στην Συρία συνεχίζονται , η περιοχή Ριμελάν στα βόρεια της χώρας που είναι η σημαντικότερη πετρελαϊκά περιοχή, πέρασε στον έλεγχο του ΡYD (κλάδος του ΡΚΚ).
Σύμφωνα με την κουρδική εφημερίδα Ρουντάου που βγαίνει στην Ευρώπη, η περιοχή Ριμελάν που είναι η πιο σημαντική πετρελαϊκά περιοχή της Συρίας, πέρασε στον έλεγχο του PYD. Ο ηγέτης του PYD (κόμμα του ΠΚΚ στην Συρία) Σαλίχ Μουσλίμ, δήλωσε πως κατέλαβαν την περιοχή μετά από συγκρούσεις με καθεστωτικές
δυνάμεις.
Ο Μουσλίμ είπε πως τώρα βρίσκεται στην Ριμελάν, πως συναντήθηκε με ηγέτες φυλών, και πως συμφώνησε μαζί τους για να μην υπάρξει κανένα θέμα στην περιοχή. Ο Μουσλίμ είπε πως συστάθηκε μια επιτροπή για τον έλεγχο της περιοχής, πως αυτή η επιτροπή θα διασφαλίσει την διοίκηση και την ασφάλεια της περιοχής, και ότι πλέον δεν έχει μείνει στρατιώτης του καθεστώτος εκεί.
Η περιοχή αυτή είναι γνωστή πως είναι η πιο σημαντική για τα πετρέλαια της Συρίας. Η Ριμελάν κατέχει κοιτάσματα εξίσου σημαντικά με αυτά του Κερκούκ στο Ιράκ, και βγάζει το ¼ των πετρελαίων της Συρίας. (εφημ. Ραντικάλ – tourkikanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου