Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τόδαμε κι αυτό - H Κλάρα Μπέλ βούτηξε έγγραφο από την έδρα της Βουλής.!


Το έκανε και αυτό η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πήρε κρυφά από το προεδρείο της Βουλής το έγγραφο που πριν λίγη ώρα είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του Αντώνη Μανιτάκη.

Μόλις το αντιλήφθηκε ο Χρήστος Μαρκογιαννακης που προήδρευε εκείνη την ώρα διέκοψε τους ομιλητές σε έντονο ύφος κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει το έγγραφο που όπως ανέφερε πήρε λαθραία.

«Την ώρα που εγώ κοιτούσα αλλού ήρθατε κρυφά και πήρατε το έγγραφο, να το φέρετε αμέσως πίσω» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το έδρανό της άρχισε να φωνάζει κρατώντας το έγγραφο στο χέρι αλλά χωρίς την πρόθεση να το επιστρέψει.

«Φέρτε τώρα το έγγραφο εδώ από τη στιγμή που κατατέθηκε είναι του προεδρείο και όχι δικό σας» φώναζε από την έδρα ο κ. Μαρκογιαννάκης, η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε το λόγο επί προσωπικού και ο προεδρεύων σε έξαλλη κατάσταση της απαντούσε «θέλετε να το πλαστογράφησετε; Τι θέλετε να το κάνετε; Εδώ δεν είναι μπακάλικο να ανεβαίνει ο καθένας πάνω και να παίρνει ότι θέλει».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να φωνάζει και ο κ. Μαρκογιαννάκης σε έξαλλη κατάσταση την απείλησε ότι θα την βγάλει έξω από την αίθουσα.




Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που κατάλαβε την γκάφα της Ζωής για να αποφορτήσει την κατάσταση δήλωσε ότι το έγγραφο το πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει ένα ακόμα άρθρο για την ονομαστική και ότι εν πάση περιπτώσει αν δεν γίνεται θα το επιστρέψει στο προεδρείο.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «το μείζον σε αυτή υπόθεση δεν είναι αν θα προστεθεί ένα άρθρο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ο τρόπος που έγινε».

«Εκείνο που είναι σημαντικό είναι το πώς φέρεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο προεδρείο. Αν περιφρονείτε το προεδρείο, τις οδηγίες του και τις εντολές του, στην ουσία περιφρονείτε τις κοινές μας αρχές και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό κάνατε σήμερα και αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε στη λογική συμβιβαστικής επίλυσης», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Λυπάμαι που καταφεύγετε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ουσία της δημοκρατίας», του απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Το θέμα τελικά έληξε εκεί καθώς το έγγραφο κατατέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμπληρωματική πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία για ένα ακόμα άρθρο.



 
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου