Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

"Το F-35 έχει πολύ σοβαρά προβλήματα"


F-35LargeΈκταση έχουν πάρει στον αμερικανικό Τύπο τα προβλήματα, που έχουν παρουσιαστεί στην υλοποίηση του προγράμματος του F-35.
Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επιπλέον προβλήματα στα F-35 που ζητήθηκαν από Ισραήλ, και Τουρκία.
Το Pentagon’s Office of Operational Test and Evaluation υποστήριξε ότι
και οι τρεις παραλλαγές του JSF περιείχαν σημαντικές αδυναμίες. Σε μια έκθεση που υποβάλλεται
στο συνέδριο, ο υφυπουργός Άμυνας Michael Gilmore είπε ότι το F-35 μένει πισω από λάθη στο σχεδιασμό και προβλήματα στην παραγωγή το 2012.
"Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των επιδιωκόμενων δοκιμών στο 2012 αναβάλλει τις δοκιμές στα επόμενα έτη, και εν τω μεταξύ, θα συμβάλλει στην καθυστέρηση του προγράμματος παρέχοντας
λιγότερες δυνατότητες στην παραγωγή του στο εγγύς μέλλον ", αναφέρει η έκθεση.
Η έκθεση, βγήκε στις 15 Ιανουαρίου, υποβλήθηκε στο Κογκρέσο μετά από την άρνηση των μελών του ΝΑΤΟ να παραγγείλουν JSF. Στις 11 Ιανουαρίου, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι καθυστερεί τα σχέδια της για την προμήθεια των δύο πρώτων F-35A. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ, του οποίου η προμήθεια 19 αεροσκαφών χρηματοδοτήθηκε από την Ουάσιγκτον, ήταν ο μόνος ξένος πελάτης που ακολούθησε την αρχική παραγγελία του.
Η έκθεση του Πενταγώνου δήλωσε ότι το F-35 βρέθηκε να είναι ευάλωτο σε ξέσπασμα φωτιάς.Ο Gilmore είπε ότι η αφαίρεση των συστημάτων προστασίας από το JSF το 2008 προσέδωσε αυξημένη ευπάθεια σε περιπτώσεις πυρκαγιάς κατά 25%, γράφει σήμερα η World Tribune.
Η έκθεση ανέφερε επίσης καθυστερήσεις στην ανάπτυξη λογισμικού για το F-35.
Δοκιμαστικές πτήσης ματαιώθηκαν από καθυστερήσεις στο λογισμικό ή λόγω
ελλιπούς λογισμικού.
Ακόμα και το κράνοςτου F-35,που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Elbit Systems του Ισραήλ, κρίθηκε επίσης ανεπαρκές. Η έκθεση αναφέρει δυσκολίες στην νυχτερινή όραση, καθώς και ανεπαρκής απεικόνιση και καταγραφή. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου