Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νέο σύστημα e-συνταγογράφησης από Δευτέρα


Νέο ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο οι γιατροί θα συνταγογραφούν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις τίθεται σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα. Με τον τρόπο αυτό ενοποιούνται τα υπάρχοντα ηλεκτρονικά συστήματα, προσφέροντας τη δυνατότητα στους αρμοδίους να ελέγχουν το σύνολο της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο.
Ειδικότερα μέσω του νέου συστήματος με την ονομασία e-prescription «παντρεύονται» τα υπάρχοντα «e- συνταγογράφηση» και «e-diagnosis», στα οποία έχουν πρόσβαση 41.000 γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες και 11.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα.
«Προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της
ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών όπου πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη», υπογράμμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς.
Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εφιστά την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «e – prescription», υπογραμμίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας του νέου συστήματος δημιουργεί εύλογες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του.
«Με δεδομένα, μάλιστα, τα σοβαρά προβλήματα που είχε το e-diagnosis από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του, τονίζουμε την ανάγκη της σωστής προετοιμασίας του νέου συστήματος πριν ξεκινήσει η λειτουργία του», τονίζει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου