Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Digital Journal: Η Ελλάδα απόλυτος τουριστικός προορισμός για το 2013



Μια θετική είδηση για τη χώρα μας διαβάζουμε στο διαδικτυακό Digital Journal και αφορά στο "καυτό" ζήτημα του τουρισμού.

Η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός για το 2013. Καθώς οι φόβοι για την Grexit απομακρύνονται όλο και πιο πολύ, η χώρα επανέρχεται σιγά σιγά στα... πρωτοσέλιδα για τις πολιτιστικές, κλασσικές και γαστρονομικές της "αξίες".

Η Ελλάδα και τα νησιά της παραμένουν ανάμεσα στους αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως ενώ μερικοί οργανισμοί τη χαρακτηρίζουν "ΤΟ μέρος για να επισκεφτεί κάποιος το 2013".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Verkehrsbuero, ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Αυστρίας, υποστηρίζει ότι οι κλασικοί προορισμοί, ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι πολύ "καυτοί" για το φετινό καλοκαίρι, ονομάζοντας εκτός από την Αθήνα, τον Μυστρά, τα Μετέωρα και τη Μονεμβασιά.

Ο Guardian τοποθέτησε πρόσφατα την Σπάρτη στο κέντρο της χώρας ανάμεσα στις 10 πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφτεί το 2013 υπογραμμίζοντας τις πτήσεις της Easyjet που ετοιμάζονται για Καλαμάτα τον Ιούλιο και χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ελκυστικές έναντι στην ταλαιπωρία του .

Ο θρησκευτικός τουρισμός αναμένεται να τονωθεί επίσης μέσα από τη συνεργασία που ανακοινώθηκε ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και την Εκκλησία της Ελλάδας και φιλοδοξεί να αναπτύξει έναν πολλά υποσχόμενο και μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτο τομέα του ελληνικού τουρισμού. Στόχος είναι "να δοθεί έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας σε συνδυασμό με την αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης".

Τέλος τονίζεται η παρουσία της Σαντορίνης και της Κρήτης σε τρεις λίστες με τους top ten προορισμούς παγκοσμίως με την πρώτη να περιγράφεται "λαχταριστά" ως "γαστρονομικό κέντρο" καθώς το 2013 ανακηρύχτηκε επίσημα ως "Έτος γαστρονομίας" στο νησί





http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου