Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

Τελικά, μπορεί να μας απαντήσει κανείς; Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Το πρώτο κόμμα, δηλαδή η ΝΔ έχει τον πρώτο λόγο στη στελέχωση της κρατικής μηχανής ή το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, το οποίο με βάση τις δημοσκοπήσεις έχει 5%;
Το κόμμα που λογοδοτεί στη δικαιοσύνη και ο αρχηγός που έπρεπε να είναι κι αυτός στη θέση του Παπακωνσταντίνου, κάνουν κουμάντο και κυβερνούν ακόμη;
Το λέμε αυτό γιατί αν ξανακοιτάξουμε τη στελέχωση της κρατικής μηχανής θα δούμε ότι οι «πράσινοι» δεν μετακινούνται με τίποτε. Ο κόσμος έχει έρθει άνω – κάτω αλλά το ΠΑΣΟΚ εκεί… γερά με τσαμπουκά.
Για παράδειγμα στο χώρο της υγείας:
Στο ΚΕΕΛΠΟ, κουμάντο κάνει η κ. Τζένη Κρεμαστινού, σύζυγος του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του γιατρού κ. Κρεμαστινού.
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, διατηρείται… μετ’ επαίνων ο Γιάννης Τούντας, επιλογή του κ. Παπανδρέου. Σταθερός κι ακλόνητος.
Στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, το ΚΕΣΥ πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Σερέτης με σχέση παλιά με το ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δατσέρης, ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ που αποπέμφθηκε μόλις είπε ότι το κόμμα είναι φούσκα της μεταπολίτευσης.
Όσο για τον ΟΚΑΝΑεπικεφαλής η κΜένη Μαλλιώρη, στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου εδώ και χρόνια.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για την άλωση του κράτους από το ΠΑΣΟΚ, το ανύπαρκτο αυτό κόμμα το οποίο παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να είναι γαντζωμένο με την εξουσία.
Προφανώς δεν αναφερόμαστε σε ανθρώπους άξιους που έχουν δώσει και μπορούν να δώσουν πολλά για την πατρίδα, ανεξάρτητα από το ποια είναι η κομματική τους ταυτότητα. Οι άξιοι άνθρωποι δεν έχουν ταμπέλες, κι αυτό το λέμε και για τους καρεκλοκένταυρους της δεξιάς που μόλις μυριστούν εξουσία τρέχουν.

Αυτό που μας ενοχλεί πολύ, όμως, είναι να βγαίνουν οι ολετήρες της χώρας την προηγούμενη τριετία και να γίνονται τιμητές των πάντων. Να είναι αυτό που λέει ο λαός «πρώτες μούρες» στον κομματικό μηχανισμό χωρίς κανείς να τους αγγίζει, σε μια ιδιότυπη «ομερτά».
Και μάλιστα, μόλις πάει κάποιος να τους αγγίξει να γίνεται πανικός στα μέσα ενημέρωσης. Όπως έγινε και με τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στις εφορίες. Μια λανθασμένη ως προς το χρόνο και την τακτική, κίνηση του κ. Μαυραγάνη να «ξηλώσει» τους πράσινους εφοριακούς, μετατράπηκε από τα πασοκικά μέσα σε «άλωση του κράτους» από την κακιά δεξιά.
Περί αξιολόγησης φυσικά ουδείς λόγος. Το ΠΑΣΟΚ που έφερε τις διαύγειες και τις αξιολογήσεις, όταν πρόκειται να φαγωθούν τα δικά του παιδιά, τότε βγάζει «νύχια και δόντια».
Με τη νωθρότητα, όμως, υπουργών και γενικά της κυβέρνησης Σαμαρά σε ότι αφορά τη στελέχωση του κράτους, ας μη βγουν μετά και μιλήσουν για «καπέλωμα» από τους Πασόκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου