Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δεν μπορεί ...το κάνουν επίτηδες


Ομολογώ ότι είχα ανησυχήσει.
Περνούσαν οι ημέρες και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε απασχολήσει με τις δηλώσεις του για να αλλάξει την επικαιρότητα.

Έλειπε και ο Αλέξης...
Αυτό βέβαια έχει διπλή ερμηνεία...

Είτε το “κόμμα” λειτουργεί καλύτερα χωρίς αυτόν είτε η επίσκεψη στις ΗΠΑ μάζεψε πολύ τα φώτα της δημοσιότητας και έπρεπε να αλλάξει πάση θυσία η “επικαιρότητα” του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί ξέρουν.

Πάντως το θέμα των ημερών είναι σίγουρα ο Κουράκης!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Ο Κουράκης συμμετείχε σε “επιστημονικό συνέδριο” που οργάνωσε η θεολογική σχολή του ΑΠΘ με θέμα... “Εκκλησία και Αριστερά”!

Το δε λογότυπο του συνεδρίου, η αριστερή γροθιά που κρατάει έναν σταυρό, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί!

Προσωπικά νόμιζα ότι “η θρησκεία είναι το όπιο του λαού” όπως είχε πει ο Μαρξ, αλλά φαίνεται ότι έχω μείνει πίσω.

Επίσης νόμιζα ότι η Ελληνική αριστερά ήταν αντίθετη με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες γιατί το θεωρούσε “ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο”.

Μάλλον και σε αυτό έχω μείνει πίσω γιατί ο Κουράκης προτείνει να το δηλώνουμε στην εφορία γιατί “τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στη χώρα μας υπάρχουν τρόποι για να διαφυλαχτεί αυτό το προσωπικό δεδομένο”!

Γενικά θεωρούσα ότι θρησκεία και αριστερά δεν πάνε μαζί γνωρίζοντας τις απόψεις της περί κατάργησης των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια κτήρια, κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών και του εκκλησιασμού στα σχολεία, διαχωρισμού εκκλησίας/κράτους, κλπ.

Φαίνεται ότι η “προοπτική εξουσίας” στρογγυλεύει τις γωνίες και βοηθάει τον διάλογο!

“Προσωπική του άποψη” δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως...  Άποψη της συνιστώσας του λέω εγώ.

Όπως και να είναι, ανοίγει τις πόρτες για έναν εντελώς νέο και πρωτοποριακό τρόπο φορολόγησης.
Πληρώνεις μόνο ότι αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς!

Αυτό το εντυπωσιακά “λογικό” σκεπτικό λοιπόν θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς.

πχ. Είσαι άτεκνος ή στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδιωτικό σχολείο;
Δεν πληρώνεις για την παιδεία!

Έχεις ιδιωτική ασφάλεια και δεν προτιμάς τα δημόσια νοσοκομεία;
Δεν πληρώνεις για την υγεία!

Είσαι υπέρ της αδελφοσύνης και της φιλίας των λαών και αντιμιλιταριστής;
Δεν πληρώνεις για την άμυνα!

Και φυσικά... ο καθένας δηλώνει στην εφορία τι ψήφισε (γιατί όχι αφού σύμφωνα με τον Κουράκη μπορούν τα στοιχεία να μείνουν κρυφά;) και πληρώνεις μόνο τους δικούς σου βουλευτές και το δικό σου κόμμα!
Απλό!

Αναλυτικό βιογραφικό για αναλυτική και μειωμένη φορολόγηση!

Και για να σοβαρευτούμε λίγο...  όσο γίνεται να σοβαρευτούμε αναφερόμενοι σε τέτοιες “προσωπικές” απόψεις και προτάσεις...

Έχει δίκιο ο Κουράκης.
Η πρότασή του ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες όμως “ανθούν” πολλές και διαφορετικές θρησκείες και όχι σε χώρες όπου οι, ήδη πολυφορολογημένοι και ταλαιπωρημένοι πολίτες τους έχουν σε ποσοστό πάνω από 90% τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Σε αυτές τις χώρες, μία τέτοια κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως προσπάθεια αλλοίωσης των θρησκευτικών δημογραφικών στοιχείων τους γιατί πολλοί είναι αυτοί που -άσχετα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω- θα αναγκαστούν να δηλώσουν άθεοι λόγω αδυναμίας πληρωμής του ειδικού “θρησκευτικού φόρου”.

Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση όπου ο Κουράκης προτείνει “χριστιανικό φόρο” το αποτέλεσμα θα ήταν μία ραγδαία “μείωση” των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών για οικονομικούς λόγους!

Επειδή όμως έχω μάθει να σκέφτομαι λίγο πιο σύνθετα και λίγο πιο “πρόστυχα” όταν ακούω “πρωτοποριακές”, έστω και “προσωπικές”, απόψεις...

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε στην βουλή νέα νομοθεσία για τους ιμάμηδες οι οποίοι πλέον θα διορίζονται και θα  πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος, ξεδοντιάζοντας έτσι -σε μεγάλο βαθμό- το Τουρκικό προξενείο της Θράκης;

Ποιος είναι ο στόχος της πρότασης Κουράκη αυτήν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Τους ιμάμηδες θα τους πληρώνει το κράτος (δηλαδή όλοι) και τους χριστιανούς ιερείς οι πιστοί με ειδικό φόρο, οπότε είναι βέβαιο ότι αυτή η ανισότητα θα δημιουργήσει αντιδράσεις και έναν ιδιαίτερο “θρησκευτικό πόλεμο”;

Ή μήπως θα κληθούν και οι μουσουλμάνοι να πληρώσουν ειδικό φόρο για τους  ιμάμηδες ώστε να αντιδράσουν και να επιστρέψουν στην “αγκαλιά” του  ανοιχτοχέρικου και εύπορου Τουρκικού προξενείου;

Αλλά είπαμε...
Εγώ έχω “πρόστυχο” μυαλό και όλα αυτά είναι τυχαία...

Και η απλή κοινή λογική πήγε περίπατο...


ΥΓ : Τις ομιλίες των διαφόρων συμμετεχόντων μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ και αν αποφασίσετε να τις διαβάσετε...  καλό κουράγιο!
 
Πάντως για τον Τσίπρα και τα όσα έγιναν στην Αμερική δεν μιλάει κανένας σήμερα, οπότε... στόχος επετεύχθη!

http://koinos-topos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου