Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μήπως φταίει και η Παπαρήγα για την λίστα Λαγκάρντ κ. Τσίπρα;

Αντιμέτωπος με την πολιτική ξεφτίλα βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας πάρει την… επαναστατική δόση του στη Βραζιλία και την Αργεντινή, αλλά χωρίς να βάλει μυαλό σε ότι αφορά την πολιτική αμετροέπειά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, απόντος μάλιστα του ιδίου από την Ελλάδα. Πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο από το σίριαλ που θα δούμε τις επόμενες ημέρες με αφορμή και τη λίστα Λαγκάρντ. Αναμένεται δηλαδή ένταση στη Βουλή καθώς οι απανωτές κάλπες θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Όμως, αν ξαναδούμε πιο ψύχραιμα την υπόθεση της λίστας αλλά και την τακτική της πόλωσης που επέλεξε ο κ. Τσίπρας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.Είπε σήμερα για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η συγκάλυψη της λίστας έχει ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς». Δηλαδή από το φθινόπωρο του 2010 που ήρθε η λίστα στην
Ελλάδα μέχρι σήμερα αυτός που συγκάλυψε το σκάνδαλο είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος άνθρωπος που όλη αυτή την περίοδο ήταν απλά πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς καμιά πρόσβαση στην κυβέρνηση, ήταν αυτός που συγκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ. Καινοφανής όσο και ανόητη επιλογή του κ. Τσίπρα.
Μήπως όμως έχει κενά μνήμης; Μήπως ξέχασε ποιος ήξερε για τη λίστα; Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να βάλει στο κάδρο τον Γ. Παπανδρέου. Αν είναι κάποιος που μπορεί να εμπλέκεται στην υπόθεση (πέραν των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου) είναι ο πρώην πρωθυπουργός.
Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας έχει τόσο επιλεκτική μνήμη; Μήπως επειδή ο κ. Παπανδρέου είναι «τελειωμένος» πολιτικά και ο μόνος αντίπαλός του και απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό είναι ο κ. Σαμαράς; Πώς είναι δυνατόν, όμως, να κατηγορείς κάποιον που δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση απλά και μόνο για να τον βάλεις στο κάδρο; Έχει στοιχεία ο κ. Τσίπρας για τις κατηγορίες του; Προφανώς όχι, αλλά αυτό είναι δείγμα του εσωτερικού «μπαχαλακισμού» που έχει ο κ. Τσίπρας. Τρικυμία εν κρανίω και λόγια του αέρα απλά και μόνο για να δημιουργήσει κλίμα έντασης και να πέσει η κυβέρνηση. Και δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού αφού επιζητά το πολιτικό χάος στην Ελλάδα αρκεί μόνο να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός.
Το δεύτερο θέμα που αναδεικνύεται είναι η ουσία του σκανδάλου. Ποιο είναι δηλαδή το σκάνδαλο; Όπως έχουμε ξαναγράψει άλλο η λαθροχειρία του κ. Παπακωνσταντίνου αν την έκανε κι άλλο η λίστα αυτή καθ’ αυτή. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ με το να επιλέγει να πλήξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών ή να βάλει στο κάδρο όσο το δυνατόν περισσότερους, στην ουσία συγκαλύπτει το πραγματικό ενδιαφέρον που μπορεί να έχει η υπόθεση.
Δηλαδή τη φοροδιαφυγή κάποιων προσώπων. Αλλά από την άλλη, και τι έγινε αν κάποιοι έβγαλαν λεφτά χωρίς να τα δηλώσουν; Ελάχιστα μπορεί να εισπράξει η χώρα από τους φόρους. Η διαπλοκή, η μεγάλη φοροδιαφυγή και τα πραγματικά σκάνδαλα κρύβονται αλλού. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για δικούς του πολιτικάντικους λόγους να στρέφει τα φώτα στις διάφορες λίστες, αποπροσανατολίζει τον κόσμο και το πολιτικό σύστημα από το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας. Την πραγματική διαπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου