Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"Αδέλφια μας οι Σκοπιανοί"

borishovΣε συνέντευξή το Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στην τηλεόραση TV +, την οποία παρουσιάζει το πρακτορείο των Σκοπίων Μακφάξ, δηλώνει ότι παρότι δεν είναι ευχαριστημένος από την πολιτική των Σκοπίων έναντι της Βουλγαρίας, εντούτοις δεν ήταν λάθος που η Βουλγαρία αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

«Είναι τα αδέλφια μας, οι κοντινοί μας άνθρωποι και ήταν μια θαυμάσια χειρονομία προς αυτούς, αλλά λυπούμαστε ότι υπάρχουν πολιτικοί που το ξεχνούν αυτό και δεν το εκτιμούν», δήλωσε ο Μπορίσοφ.
«Είναι διαφορετικός λαός, απλά γιατί είναι σε μία διαφορετική χώρα. Αυτοί είναι Σκοπιανοί, εμείς
είμαστε Βούλγαροι».
Σε ερώτηση αν θα μπορούσε η Βουλγαρία να θέσει μία πιθανή λύση στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, που θα περιέχει ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι εξαρτάται από ποια θα είναι αυτή η ιδέα.
«Δεν θέλω να μιλήσω για το θέμα αυτό, γιατί μπορεί κανείς να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Αναγνωρίσαμε τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’ και αυτό βοήθησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ελπίζουμε να είναι αρκετό αυτό», είπε ο Μπορίσοφ.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες πέρα από την ιστορία θα πρέπει να επικεντρωθούν στην οικονομική συνεργασία και στις υποδομές σύνδεσης τους.
«Τι εμποδίζει τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει;», είπε ο Μπορίσοφ. (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου