Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς στο Βερολίνο «για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης»

 Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο κεντρικός ομιλητής την Δευτέρα το βράδυ στην τελετή έναρξης του πέμπτου οικονομικού συνεδρίου της εφημερίδας Die Welt, “Welt”-Wirtschaftsgipfel, το οποίο λαμβάνει χώρα στα κεντρικά γραφεία Axel-Springer-Haus του ομίλου που κατέχει όχι μόνον την Welt, αλλά και την Bild, την παρόμοια Berliner Zeitung και αρκετά ακόμη έντυπα.
Προσερχόμενος ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «απόψε θα συζητήσουμε για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης» και ότι θα αναφερθεί στην «αλληλεγγύη που δείχνουν πλέον οι ξένοι στην Ελλάδα και στην προοπτική της», σε μια παρέμβαση που στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Την Τρίτη το πρωί επίκειται η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ και τον
πρώην υπουργό Εξωτερικών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.
Είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη η θετική στάση που επιφυλάσσει ο γερμανικός τύπος στους ανώτατους αξιωματούχους της ελληνικής πολιτείας κκ. Παπούλια και Σαμαρά επ’ αφορμή της παρουσίας τους στο Βερολίνο, αν συγκριθεί με την στάση που κρατούσε ο γερμανικός τύπος μόλις προ ολίγων μηνών, οπότε και κάθε Έλληνας πολιτικός παρουσιαζόταν ως ένοχος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
Παράλληλα όμως η γερμανική κοινή γνώμη απασχολείται αυτές τις ημέρες δια του τύπου για τα «300 εκατομμύρια Ευρώ που οι Ἐλληνες δεν θέλουν», αναφερόμενη σε μια επένδυση φωτοβολταϊκών της εταιρείας Phonotherm στο νησί Πεταλάς της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι το ζήτημα έχει κολλήσει στην γραφειοκρατία, ενώ οι ελληνικές αρχές απαντούν, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, «δεν μπορούμε να δώσουμε έγκριση, διότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας μέχρι το 2020». Ο επικεφαλής της Phonotherm Dirk Hauck δηλώνει στην Bild: «μας άφησε άφωνους το γεγονός ότι  υπάρχουν τέτοια εμπόδια δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα».
 ΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου