Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αμετακίνητος ο Σαμαράς στη γραμμή “νόμος και τάξη”



H γραμμή είναι σταθερή και δεν αλλάζει: πλήρης και αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Το δόγμα της πυγμής είναι σε πλήρη εφαρμογή από την κυβέρνηση με προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά που δεν κάνει πίσω.
Παρά το φόβο ορισμένων στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ, ότι μπορεί να τους κάνει ζημιά η ένταση και με το ΚΚΕ, εκτός από την κλιμακούμενη σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, θεωρεί ότι θα εξέλθει νικητής.
Η στρατηγική της κυβέρνησης αποτυπώνεται στη φράση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης, είπε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»:
«Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοικτοί από το 1974-1975 μέχρι
σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε καταλήψεις, είτε μεταναστευτικό, είτε αυτά λέγονται το άγος της Marfin. Όλα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους και δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνον ένας, η εφαρμογή του νόμου για όλους» είπε ο Νίκος Δένδιας που αποτελεί και άποψη του Πρωθυπουργού.
Αυτή η φράση είναι και ο οδηγός της κυβέρνησης που θα συνεχίσει, παρά τις φωνές, τις αντιδράσεις και το αντάρτικο, να υλοποιεί την πολιτική της.
Ο βασικός στόχος είναι να τερματιστεί η μεταπολιτευτική πολιτική ηγεμονία της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να εξουδετερωθούν σταλινικοί θύλακες που υπάρχουν ακόμα στο κράτος και θέτουν εμπόδια στις προσπάθειες που γίνονται για να αλλάξει το κλίμα και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.
Ο Α. Σαμαράς ήταν σε διαρκή επαφή με την Αθήνα, μετά την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και η εντολή ήταν σαφής: «πλήρης εφαρμογή του νόμου».
O Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται, σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση αλλά και τη συγκρουσιακή διάθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα δοκιμάσουν την κυβέρνησή τους, αλλά δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει.
Ξέρει ότι σε περίπτωση, έστω και μικρής υποχώρησης, θα γκρεμίσει ότι έχει χτίσει, από την ημέρα της επέμβασης των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία και τη σταδιακή εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη».
Μ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου