Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Οργανωμένο σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος

Αν ήθελε κάποιος να κάνει μια «σούμα» για τα όσα συνέβησαν χθες στην Αθήνα, θα μπορούσε να πει με κάθε βεβαιότητα ότι μια ομάδα από 400-500 αναρχικούς προσπάθησαν συντεταγμένα να γελοιοποιήσουν το κράτος.
Με οργανωμένες και καταδρομικού τύπου επιθέσεις, κι έχοντας την πολιτική καβάτζα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν με ειρηνικό τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων, να δηλώσουν παρών στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Ο τρόπος που έγιναν όλα δείχνει ότι υπήρξε σχέδιο. Μια ομάδα πήγε κι επιτέθηκε στα ΜΑΤ έξω από τη βίλα Αμαλία, τους αποπροσανατόλισε και καμιά εκατοστή μπήκαν στο κτίριο. Μια άλλη ομάδα, μόλις έληξε η ανακατάληψη, πήγαν κι έκαναν έφοδο στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα κατέλαβαν. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατάληψη σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αν και δεν έγιναν επεισόδια.
Αμέσως μόλις έληξε κι εκεί η κινητοποίηση άλλη ομάδα αναρχικών πήγε στο Σύνταγμα για να
εμποδίσει την έλευση του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί δημιουργήθηκε μικροένταση αλλά χωρίς προβλήματα. Άλλη ομάδα επίσης, αμέσως μόλις έγινε η έφοδος της αστυνομίας στη βίλα Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκε και αποδοκίμαζε. Όμως, μια ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τα έκανε λίμπα.
Είναι φανερό ότι οι αναρχικοί επεδίωκαν να κάνουν τζέρτζελο, να δημιουργήσουν την εντύπωση στον κόσμο, και ειδικά στην κυβέρνηση ότι μπορούν να οργανώνουν καταδρομικές επιχειρήσεις και να μην υπολογίζουν τίποτε.
Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, η ουσία είναι τι κάνει η πολιτεία και τα κόμματα. Είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι τα δύο κτίρια ήταν εργαστήρια μολότοφ και στέκια μπαχαλάκηδων. Οσο κι αν ο ανεκδιήγητος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κάποιος Διαμαντόπουλος τα χαρακτήρισε… πολιτιστικά κέντρα και μάλιστα άφησε έμμεσες απειλές. Είπε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για  «χώρους ζωντανούς» και «πολιτιστικά κέντρα» (!) τις καταλήψεις , ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. «Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και  θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει».
Αν καταλάβαμε καλά, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει ότι τα στέκια των αναρχικών θα γίνουν εφαλτήρια για επιθέσεις κατά πολιτικών τους αντιπάλων;
Πιο ξεκάθαρη στήριξη στους μπαχαλάκηδες υπάρχει; Η επίσημη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τι λέει γι’ αυτό. Αν κρίνουμε από το χιούμορ του Τσίπρα που είπε στη Φλώρινα ότι θα έπρεπε να έχουν κι αυτοί βίλα Αμαλία για να τους προσέξει η πολιτεία, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε σοβαρότητα.
Τα πράγματα είναι, πάντως, σοβαρά πλέον. Παρά γεγονός ότι το χθεσινό μπάχαλο δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει (το έκαναν οι αναρχικοί από μόνοι τους) φαίνεται να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει σε διπλό ταμπλό. Επιτίθεται για τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς στοιχεία αλλά κι εδώ που τα λέμε… περί όνου σκιάς κι από την άλλη, δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
Και δυστυχώς έχει ολισθήσει σε πολύ ακραίες θέσεις και θα τις βρει μπροστά του. Σκεφτείτε μόνο τούτο. Γίνεται κυβέρνηση και υπουργός Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει ο … Σκουρλέτης. Αν οι μπαχαλάκηδες κάψουν το κέντρο με εφαλτήριο… τα πολιτιστικά κέντρα θα στείλει την αστυνομία; Ή μήπως σκέφτεται να την αφοπλίσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου